Σάββατο 18 Μαΐου 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Προς : Υπουργό Ανάπτυξης  και Επενδύσεων

κ. Άδωνη Γεωργιάδη

  Υπουργό Οικονομικών

κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Κοιν:ΕΣΕΕ

ΜΜΕ

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Σαν  Εμπορικός Σύλλογος Χανίων οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες και η υγειονομική κρίση οφείλει να μας βρει όλους ενωμένους για το κοινό καλό της πατρίδας μας. Σαν συνδικαλιστικό όργανο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και όλων των Ελλήνων στο υγειονομικό κομμάτι για να μπορούμε να εισερχόμαστε σιγά σιγά στην κανονικότητα της και στις ζωές μας.

Πάρα ταύτα όμως δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο κομμάτι της σταδιακής επαναφοράς στα καταστήματα λιανικής που ανοίγουν σε 2 ουσιαστικά διαφορετικές φάσεις.

Τα πρώτα λοιπόν καταστήματα ανοίγουν στις 4 Μαΐου ενώ τα υπόλοιπα στις 11 Μαΐου. Το τμηματικό άνοιγμα της αγοράς και ειδικά σε κλάδους με ηλεκτρονικά είδη, υπολογιστών και αθλητικού εξοπλισμού που ανοίγουν νωρίτερα  συνιστά ξεκάθαρα αθέμιτο ανταγωνισμό προς τις υπόλοιπες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που θα ανοίξουν 1 εβδομάδα μετά. Είναι απόλυτα άδικο να ανοίγουν μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες με τα παραπάνω είδη (που εκτός από αυτά έχουν και άλλα μέσα) και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις να χάνουν πολύτιμές μέρες καθοριστικές τόσο για το τζίρο τους όσο και για την επιβίωσή τους.

Κύριοι υπουργοί, αντιλαμβανόμαστε ότι η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό όμως τέτοιες κινήσεις πρέπει να γίνονται με βάση την δικαιοσύνη και να μην παραπέμπουν σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για επιχειρήσεις που επί της ουσίας δεν διαφέρουν και πολύ στα είδη και στον τρόπο που δραστηριοποιούνται.

 

 

Με εκτίμηση

        O   Πρόεδρος                                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος                                                                                   Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης