Τρίτη 05 Μαρτίου 2024

Θέμα:Μέτρα ελάφρυνσης επιχειρήσεων λόγω covid – 19 (Αιτήσεις μέχρι 10 Μαίου)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

O Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ενημερώνει τα μέλη του για τις σημαντικές πρωτοβουλίες του Δήμου Χανίων σχετικά με την υγειονομική κρίση του Covid-19 και τα μέτρα ελάφρυνσης προς τις επιχειρήσεις .Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Δήμου Χανίων  όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την δραστηριότητά τους με απόφαση της Κυβέρνησης και για όσο χρόνο διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω covid – 19 έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν στον Δήμο Χανίων την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού υποβάλλοντας ηλεκτρονικό αίτημα.

Παράλληλα γίνονται δεκτές και οι αιτήσεις για μείωση των ενοικίων κατά 40% σε όσους νοικιάζουν δημοτικά κτίρια.

Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική σελίδα του Δήμου Χανίων ( www.chania.gr) θα ακολουθείται ο σύνδεσμος ( link) “e- ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ”. Με την είσοδο στην πλατφόρμα οι δικαιούχοι επιλέγουν:

  • Απαλλαγή καταβολής Δημοτικών Τελών λόγω covid-19” για την αίτηση απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Συμπληρώνονται τα απαιτούμενα πεδία προκειμένου το αίτημα να υποβληθεί, να ενημερωθεί στη συνέχεια ο αντίστοιχος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει η απαλλαγή στους επόμενους λογαριασμούς.
  • Μείωση Ενοικίου επαγγελματικών μισθώσεων Δημοτικών Κτηρίων λόγω covid-19” για την αίτηση μείωσης ενοικίου κατά 40% σε όσους νοικιάζουν δημοτικά κτίρια, ώστε να υπάρξει η μείωση στα επόμενα μισθώματα.

 

Καλούμε όλα τα μέλη μας που ανήκουν στην κατηγορία αυτή (δλδ που έκλεισαν με κρατική εντολή) να ανταποκριθούν και να κάνουν online την αίτηση ώστε να αφαιρεθεί το ποσό σε επόμενους λογαριασμούς.

 Επίσης θα θέλαμε να επικροτήσουμε την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Χανίων στο αίτημά μας για παροχή βοήθειας στις τοπικές επιχειρήσεις και τον άμεσο χρόνο που δημιουργήθηκε η πλατφόρμα για να γίνονται οι αιτήσεις. Είμαστε βέβαιοι πως τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν την επιχειρηματικότητα και θα είμαστε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε προς αυτές τις κατευθύνσεις.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι Αιτήσεις πρέπει να γίνουν μέχρι 10 Μαΐου 2020

 

 

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…ΣΤΗΡΙ-ΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ              

              

               

Με εκτίμηση

 

        O    Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος                                             Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης