Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΣΧ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Το Σάββατο 15/2/2020 και ώρα 20.30 ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία πλήθος κόσμου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Lido Royal Hall. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολύς κόσμος του «επιχειρείν» ενώ την τιμητική τους είχαν Χανιώτες παλαιοί έμποροι όπου και βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον κλάδο. Σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΣΧ τόνισε πως όλος ο επιχειρηματικός κόσμος οφείλει να παραμείνει ενωμένος στα κοινά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο με δράσεις στοχευμένες και με οδηγό την επιμόρφωση και τις νέες τεχνολογίες.

Αναλυτικότερα:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, φίλες και φίλοι

 

Καλώς ήλθατε στη φετινή γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. οι αγωνίες και οι ανησυχίες των συναδέλφων δεν σταματάνε ποτέ. Και οι προσπάθειες του Συλλόγου είναι και αυτές διαρκείς. Όλες οι διοικήσεις που πέρασαν αυτά τα χρόνια προσπάθησαν, αγωνίστηκαν, η κάθε μία με τον τρόπο της και τις ιδέες της για το καλύτερο δυνατό για τον εμπορικό κόσμο των Χανίων. Κανενός τη συνεισφορά δεν πρέπει να μηδενίζουμε, ούτε τις προθέσεις να αμφισβητούμε. Και αυτό είναι το μήνυμα και της αποψινής βραδιάς:

Πρώτον ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε ενωμένοι, μονιασμένοι και να χειριζόμαστε δημιουργικά τις διαφωνίες μας. Με ευπρέπεια και διάθεση προσφοράς, έχοντας κατά νου ότι όλοι εργαζόμαστε πρωτίστως για το κοινό όφελος εμπόρων και καταναλωτών στην πόλη μας.

Δεύτερον ότι σε περιόδους κρίσης δεν αρκεί απλώς να προσπαθείς. Πρέπει να αναζητάς διαρκώς νέες ιδέες, νέους τρόπους, νέες απαντήσεις στα προβλήματα. Όταν όλα αλλάζουν πρέπει να αλλάζουμε κι εμείς. Να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες, στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και δυνατότητες των καταναλωτών, να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά στα σημεία των καιρών και στο μέλλον που είναι ήδη ορατό.

Κι όπως ακριβώς επισημαίνω την ανάγκη να κοιτάζουμε μπροστά, την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε και τιμάμε τους παλιούς συναδέλφους για την προσφορά τους στο χανιώτικο εμπόριο. Για όλα όσα κατάφεραν και όσα μας άφησαν παρακαταθήκη. Για το ήθος και το παράδειγμά τους. Για τις καινοτομίες που έφεραν στην πόλη μας, τους δρόμους που μας άνοιξαν, τα μαθήματα επιχειρείν που μας έδωσαν, αλλά και για την ευπρέπεια και τον σεβασμό που χαρακτήριζε τις σχέσεις τους. Για όλα αυτά τους τιμάμε σήμερα με ένα ξεχωριστό τρόπο που είμαστε σίγουροι ότι ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι υπαρχή τους το παραδίδουμε για να το παραδώσουν στους συνεχιστές των επιχειρήσεων τους.

Υπάρχουν σίγουρα πολλά θέματα που μας απασχολούν αυτή την περίοδο. Θα τα πούμε όλα αυτά στις γενικές συνελεύσεις και στα διοικητικά συμβούλια. Απόψε όμως είναι μια βραδιά χαράς, κεφιού, διασκέδασης και απότισης σεβασμού στις παλιότερες γενεές. Εύχομαι λοιπόν σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και επιτυχίες και προπάντων δουλείες σε κάθε τι που κάνει ο καθένας σας

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν παλαιότεροι Έμποροι των Χανίων:

1) Γεωρβασάκης Μιχαήλ βιβλιοπωλείο -τυπογραφείο

 

2)Καμηλάκης Γεώργιος έτοιμα ενδύματα

 

3)Λαινάκης Αρτέμιος ωρολόγια

 

4)Μαργαρώνης Διονύσιος έτοιμα ενδύματα

 

5)Μπαρνιάς Σπύρος κοσμήματα – ωρολόγια

 

6) Ντίλης Γιάννης βιβλιοπωλείο

 

7) Χαιρέτης Μιχαήλ έτοιμα ενδύματα

 

8) Ψιστάκη-Μαρκουλάκη Ελένη, εργόχειρα-κεντήματα

 

 

Οι επίσημοι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν οι:

 

1)Αντ/περιφεριάρχης Χανίων Καλογερής Νικόλαος

 

2 )Αντιδήμαρχος πρασίνου Τσουπάκης Μιχαήλ

 

3)Αντιδήμαρχος Νικηφοράκης Ιωάννης

 

4) Περιφερειακός σύμβουλος Κονταξάκης Γεώργιος

 

5)Προέδρος Ε.Β.Ε.Χανιων Ροκάκης Αντώνης

 

6)Αντιπρόεδρος Εσεε Ψαρουδάκης Εμμανουήλ

 

7)Γραμματέας Ε.Σ.Ρεθύμνου Τσικιντίκου Αθηνά

 

8) Προεδρος ΟΕΒΕΝΧανιων Παυλάκης Ιωάννης

 

9)Πρόεδρος Εργατικού κεντρου Μανωλικάκης Γιάννης

 

10)Πρώην Δήμαρχος Χανίων Βάμβουκας Αναστάσιος

 

Πρώην πρόεδροι ΕΣΧ Ζερβουδάκης Παναγιώτης-Μαργαρώνης Ιωάννης

 

Σαν Εμπορικός σύλλογος Χανίων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης που ήταν οι παρακάτω:

  • Αβέα
  • Καλοτεράκης κατασκευαστική
  • Μύλοι Κρήτης
  • Σύνκα
  • Τράπεζα Χανίων
  • Φινομπετόν
  • Χανιώτικα νέα

 

Τέλος το φλουρί της πίτας έπεσε στον  κ Τσαγκαράκη Αγγελο που κέρδισε τα παρακάτω δώρα:

  1. Ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής με τις μινωικές γραμμές για την Αθήνα από τα Χανιά σε δίκλινη καμπίνα προσφορά των Minoan Lines
  2. Ένα διήμερο διαμονής στην Παλαιόχωρα στο Libyan Mare για 2 άτομα προσφορά του ομώνυμου ξενοδοχείου του κυρίου Χαριτάκη.

 

Η βασιλόπιτα ήταν ευγενική προσφορά του ζαχαροπλαστείου Μοντέρνο του Κρητικο-εργαστήρι Λαμπάκης και του φούρνου Τσουγανάκη.

 

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της οργάνωσης και στην οικονομική ενίσχυση του συλλόγου μας. Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες διοργανώσεις συμβάλουν τα μέγιστα στη δημιουργία καλού κλίματος μεταξύ των Χανιωτών επιχειρηματιών και ενδυναμώνουν τις σχέσεις  μεταξύ των φορέων για μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες κοινές διεκδικήσεις.

Φωτογραφίες:

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γραμματέας

Γ.Τοπολιανάκης                                                             Π.Μπαρμπόπουλος