Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Επιστολή για κλείσιμο καταστημάτων και μέτρα στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Προς :Υπουργό Οικονομικών

κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό Ανάπτυξης  και Επενδύσεων

κ. Άδωνη Γεωργιάδη

 

Σαν Εμπορικός Σύλλογος Χανίων και αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης ζητάμε άμεσα από την πολιτεία συντεταγμένα και για όλους το άμεσο κλείσιμο των καταστημάτων μας για λόγους υγείας όλων των πολιτών.

Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να κλείσουν τα καταστήματα σήμερα ώστε να περιοριστούν όλοι στα σπίτια τους και να περάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ανώδυνα το υγειονομικό πρόβλημα που έχει ξεσπάσει  στην  χώρα  μας .

 

Παράλληλα ζητάμε:

1.Αναστολή όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και λοιπόν υποχρεώσεων των επιχειρήσεων μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης.

2.Επιβάρυνση όλου του κόστους των εργαζομένων (μισθολογικού και μη-μισθολογικού) από το κράτος για όσο διάστημα παραμένουν τα καταστήματα κλειστά και μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

  1. Επίδομα για τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους για να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους όσο διάστημα είναι κλειστά τα καταστήματα τους.

4.Αναστολή πληρωμής των πάσης φύσεως ρυθμίσεων προς το Δημόσιο, τους Ασφαλιστικούς φορείς, τα Τραπεζικά Ιδρύματα, την  Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους οργανισμούς ΔΕΚΟ, έως την ομαλοποίηση της κατάστασης.

  1. Πάγωμα όλων των ενοικίων και αναστολή υποχρέωσης καταβολής τους για όλα τα καταστήματα που είναι κλειστά.

 

Μετά από 10 χρόνια θυσιών από τους μικρούς εμπόρους δεν γίνεται όλοι οι κόποι της ραχοκοκαλιάς της  ελληνικής οικονομίας να πάνε χαμένοι.

Ζητάμε την άμεση στήριξη της πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Κύριοι υπουργοί είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας. Σας καλούμε «χτές» να πάρετε απόφαση κλεισίματος των καταστημάτων και όλα τα παραπάνω μέτρα στήριξής τους.

Με εκτίμηση

        O   Πρόεδρος                                                                Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος                                              Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης