paseve_agora

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει έμπρακτα την συμπαράσταση στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που στα πλαίσια της πολίτικης ΕΕ και μεγάλου κεφαλαίου φέρνει νέα εξοντωτικά μέτρα με τη νέα ΚΑΠ και το τρίτο μνημόνιο για τους αγρότες. Αυξάνουν το κόστος παραγωγής, μεγαλώνουν τις δυσκολίες απέναντι στον ανταγωνισμό, ευνοούν τις εισαγωγές σε προϊόντα που παράγονται ή μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα, επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις. Με το νέο ασφαλιστικό νόμο οδηγούν τη κατώτερη ασφαλιστική εισφορά στα 1544 € το χρόνο. Έχουν αυξήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο και το συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% στο 26% το 2017 και τη προκαταβολή φόρου από το 55% στο 100% για το 2016 Επέβαλαν τον ΕΝΦΙΑ για σπίτια , αποθήκες, οικόπεδα και χωράφια. Προχώρησαν σε μείωση των ενισχύσεων με το νέο σύστημα της ΚΑΠ 2014-2020 που θα φτάσει μέχρι και το 50% το 2019, με σοβαρές επιπτώσεις στο 80% των αγροτών που παίρνουν το 20% του συνόλου των ενισχύσεων.

Είναι πια φανερό ότι θέλουν να ξεκληρίσουν την μικρομεσαία αγροτιά της χώρας, όπως τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, για να ανοίξει ο δρόμος στις μεγάλες επιχειρηματικές επενδύσεις για περισσότερα κέρδη. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο ΕΕ, μεγάλο κεφάλαιο. Είναι η ίδια πολιτική που βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα αυτοαπασχολούμενων, εργατών, γυναικών και νεολαίας.

Η Κοινωνική Ασφάλιση έχει ζωτική αξία για μας και τις οικογένειες μας και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν. Οι πληγές που θα αφήσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης θα είναι βαριές και μόνιμες, αν δεν συναντήσουν το μαζικό ξεσηκωμό μας. Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε εμπόδια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τέλους μαζί με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες. Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με κοινό μέτωπο εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας απέναντι στην πολιτική που μας αφανίζει. Απέναντι στις συμβιβασμένες ηγεσίες που όλο το προηγούμενο διάστημα μας έλεγαν ότι τα προβλήματα μας θα λυθούν μέσο των κοινωνικών διαλόγων. Υψώνουμε τοίχος αντίστασης. Οργανώνουμε την πάλη μας στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, σε κάθε πόλη, σε κάθε κλάδο και γειτονιά. Δυναμώνουμε τη λαϊκή συμμαχία. Είναι στο δικό μας χέρι να τους σταματήσουμε.

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή, μαζί με τους αγρότες, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που ξεκινάει την Παρασκευή 13 Φλεβάρη στο Σύνταγμα!