Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τρέχουσα ενημέρωση για τους κοινόχρηστους χώρους !!

ΕΣΧ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Αρ. πρωτ:8166                                                                                                                        Χανιά  14/7/2021

Θέμα: ΄΄ Τρέχουσα ενημέρωση για τους κοινόχρηστους χώρους ! ΄΄

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πρόσφατα ανακοινώθηκε δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων που αφορά τους κοινόχρηστους χώρους. Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει, ότι και για το έτος 2021 ισχύει η κατά παρέκκλιση χορήγηση επιπλέον χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δικαιούνται κοινόχρηστο χώρο σύμφωνα με τις σχετικές κανονιστικές διατάξεις, αλλά και σε καταστήματα που με βάση αυτές δεν δικαιούνται, όπου αυτό είναι δυνατό.

Όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα χρήσης κοινόχρηστου χώρου οφείλουν να αιτηθούν στον Δήμο Χανίων τη χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα, υποβάλλοντας ηλεκτρονικό αίτημα μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις (https://www.chania.gr//e-yphresies/hlektronsunal/e-aitimata.html) που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων.

Στην παραπάνω διαδρομή έχει προστεθεί το νέο αίτημα για την “Ανανέωση χορήγησης άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου- τραπεζοκαθίσματα”, για τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που επιθυμούν την ανανέωση της χορηγηθείσας άδειας του 2020 (όταν δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή που να επηρεάζει την άδεια παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου από τη χορηγηθείσα άδεια του 2020), όπου δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό.

Και στις δύο περιπτώσεις, η είσοδος στο σύστημα θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet και με απλά και σύντομα βήματα, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν την “Χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου- τραπεζοκαθίσματα” και τη “Χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για εμπορεύματα” συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα πεδία κι επισυνάπτοντας ανά περίπτωση τα ορισθέντα δικαιολογητικά.

Οι επιχειρήσεις που δεν θα αιτηθούν παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, θα επωμιστούν τις προβλεπόμενες από τον νόμο συνέπειες»

Ως Εμπορικός σύλλογος Χανίων  καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν αιτήσεις για τους κοινόχρηστους χώρους που καταλαμβάνει ο καθένας ώστε να μην λάβουν «άδικα» πρόστιμα και μάλιστα εν μέσω αυτής της πολύ δύσκολης σεζόν καθότι το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα ενταθούν. Την συγκεκριμένη σεζόν  υπάρχει συνολική μείωση κατά 50% των τελών κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση εμπορευμάτων ή τραπεζοκαθισμάτων και χορηγείται, όπου αυτό είναι δυνατόν κατά παρέκκλιση ατελώς, έως και το διπλάσιο χώρο για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων. Επίσης η καταβολή μπορεί να γίνει τμηματικά, καταβάλλοντας το 30% με την χορήγηση της άδειας και το υπόλοιπο ποσό σε δύο δόσεις.

Με εκτίμηση

     O    Πρόεδρος                                                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος                                                               Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης