Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

 Συνάντηση Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ. & Ε.Σ.Χ. με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων !

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Χανιά 20 Μαΐου 2021

 

 

Η  Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων  μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων , στα πλαίσια των προσπαθειών υποστήριξης του πλήθους των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν, προχώρησαν σε συνάντηση με εκπροσώπους επαγγελματιών που μπορούν να υποστηρίξουν επαρκώς σε θέματα διαχείρισης οφειλών επιχειρήσεων αλλά και σε θέματα  υποστηρικτικών μέτρων και προγραμμάτων που προκηρύσσονται γι’ αυτές.

Τον Δικηγορικό Σύλλογο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του κ. Ιωάννης Δασκαλάκης, το Οικονομικό Επιμελητήριο ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Μπαρκούρας   και τον Σύλλογο Λογιστών Ν. Χανίων ο κ. Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική  αφού διαπιστώθηκε ότι η συνεργασία δικηγόρων, οικονομολόγων και λογιστών του Ν. Χανίων μπορούν να υποστηρίξουν άριστα την εφαρμογή των μέτρων που έχουν σχετικά νομοθετηθεί. Αναφερόμαστε  στα μέτρα για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, την ρύθμιση των οφειλών τους, την χρήση νομικών μέτρων προστασίας μπροστά τις υφιστάμενες και μέλλουσες δύσκολες καταστάσεις, στην προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων αλλά και  στην σύνταξη μελετών οικονομικού σχεδιασμού ή στην χρήση υποστηρικτικών ή ενισχυτικών μέτρων για τις επιχειρήσεις όπως  επιδότηση τόκων δανείων, επιδότηση πληγέντων κλάδων, υποβολές αιτήσεων διαφόρων τύπου αποζημιώσεων, υποβολές σε υποστηρικτικά προγράμματα ΕΣΠΑ ή Αναπτυξιακών Νόμων.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων διαπιστώθηκε:

α) Η δυνατότητα υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων από τοπικούς επιστημονικούς συμβούλους για το καλό αμφότερων.

β) Η δυνατότητα σύνταξης καταλόγου από τους επιστημονικούς συμβούλους, στον οποίο θα εμπεριέχονται οι ειδικοί που ασχολούνται με την υλοποίηση των προαναφερόμενων υποστηρικτικών υπηρεσιών ανά περίπτωση. Ο κατάλογος θα είναι ανά πάσα στιγμή προσβάσιμος σε όλες τις επιχειρήσεις του Ν. Χανίων

γ) Η συμφωνία με τους εκπροσώπους των επιστημονικών κλάδων, να προβαίνουν από κοινού σε δωρεάν ημερίδες ενημέρωσης των Χανιώτικων Επιχειρήσεων με τα εκάστοτε υποστηρικτικά  μέτρα που ανακοινώνονται είτε στα πλαίσια των ενισχύσεων, αποζημιώσεων όπως και στα μέτρα που αφορούν την νομική προστασία των επιχειρήσεων στην σύγχρονη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν.

Στις δύσκολες στιγμές οι συνεργασίες και η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των οικονομικών κλάδων του Ν. Χανίων μπορεί να δώσει ελπίδα. Αυτό προσδοκά η προσπάθεια του Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ. και του Εμπορικού  Συλλόγου Ν. Χανίων

 

Με εκτίμηση

                                      

Ο Πρόεδρος   της  ΟΕΒΕΝΧ                                                   Ο Πρόεδρος Ε.Σ.Χ.   

    Ιωάννης Παυλάκης                                                                   Γεώργιος Τοπολιανάκης