Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Συνάντηση για τα προβλήματα και τη χρηματοδότηση των εμπόρων και των επαγγελματιών στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Χτες, Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ τουΑντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη στον  τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αντώνη Παπαδεράκη, του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Τοπολιανάκη, και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών του Νομού Χανίων, με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παυλάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Τονίστηκαν τα προβλήματα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και κυρίως οι τρόποι χρηματοδότησής τους από την Περιφέρεια Κρήτης. Συζητήθηκαν τυχόν αλλαγές στα κριτήρια χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ που θα πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να είναι δυνατότερη και για περισσότερους δικαιούχους, σε περίπτωση ενεργοποίησης συμπληρωματικού προγράμματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το προεδρείο του Ε.Σ. Χανίων το γεγονός ότι οι μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις έμειναν έξω από το τελευταίο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μη επιστρεπτέας επιχορήγησης και αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την μετέπειτα βιωσιμότητα και ρευστότητά τους. Γι’ αυτό το λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για το λιανεμπόριο με έμφαση στις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις με έως 10 εργαζόμενους. Επίσης συμφωνήθηκε να αποσταλούν από τον ΕΣΧ προτάσεις για τα κριτήρια του προγράμματος σε περίπτωση που εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς. Η κατεύθυνση που συζητήθηκε  είναι «λίγα σε πολλούς και όχι πολλά σε λίγους» και είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουμε όλοι μαζί φορείς και Περιφέρεια προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να παραμείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις και οι κοινωνία μας.

   

Με εκτίμηση

        O    Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος                                             Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης