Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ Γιώργο Καρανίκα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

ΘΕΜΑ: Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ Γιώργο Καρανίκα

 

Την Δευτέρα 22/7/2019 και ώρα 17:30 στα γραφεία της ΟΕΒΕΝΧ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προεδρείου του Εμπορικού συλλόγου Χανίων και του προέδρου της ΕΣΕΕ κ Γιώργου Καρανίκα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ κ Παυλάκης και μέλη του Ε.Σ.Χ. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω:

 

Φορολογικό: Έγινε μια πρώτη ενημέρωση-συζήτηση για τα μέτρα φοροελαφρύσεων που σχεδιάζει η νέα κυβέρνηση και συμφωνήθηκε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση παρ’ ότι υπάρχουν ακόμα επιφυλάξεις για το εάν και πότε θα εφαρμοστούν. Οι μικροί και πολύ μικροί έμποροι ήταν οι πρώτοι που πλήρωσαν το «μάρμαρο» των μνημονίων και είναι άμεση η ανάγκη σταδιακής αποκατάστασης της κανονικότητας για εμάς, τις επιχειρήσεις μας, και τις οικογένειες μας.

 

Παραεμπόριο: Ο έλεγχος του παραεμπορίου πανελλαδικά αλλά και στο νησί μας είναι άμεσης προτεραιότητας με εκμίσθωση X-Ray scanner στις πύλες εισόδου δηλαδή στα λιμάνια της Κρήτης. Το παραεμπόριο στερεί πόρους από την νόμιμη οικονομία του νησιού και συγκεντρώνει υπέρμετρο πλούτο σε χέρια λίγων που το διοχετεύουν σε πολύπλοκα κανάλια του εξωτερικού. Μεικτά κλιμάκιά ελέγχου αστυνομίας-δημοτικής-λιμενικής αστυνομίας-σδόε και τμήματος εμπορίου μπορούν να δώσουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

 

Κατάργηση ενδιάμεσων εκπτώσεων και διασφάλιση της Κυριακάτικης αργίας: Είναι πλέον προφανές πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές ευνοούν. Η Κυριακάτικη λειτουργία επίσης δεν βοηθάει και από στατιστικές έρευνες μόνο 2-3 Κυριακές έχουν αγοραστικό ενδιαφέρον.

 

Τόνωση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των τοπικών επιχειρήσεων έναντι των πολυεθνικών με δράσεις όπως: Πρόγραμμα «Συμμετέχω» open malls, Λευκές νύχτες κλπες δράσεις. Σε αυτό το κομμάτι τονίστηκε η προσπάθεια επικοινωνίας μεταξύ των Εμπορικών συλλόγων μεταξύ τους και με την ΕΣΕΕ ώστε καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες να μπορούν να επικοινωνούνται άμεσα σε όλους τους συλλόγους σε ένα γρήγορο ψηφιακό και αυτοματοποιημένο περιβάλλον.

 

Μεταξύ όλων των άλλων τονίστηκε πως είναι πλέον προφανές πως απαιτείτε η συνεργασία όλων των μεγάλων Εμπορικών συλλόγων της χώρας ώστε η πολιτική πίεση για θέματα που αφορούν τον κλάδο μας να είναι πιο αποδοτική προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις που τα τελευταία χρόνια νομοθετούν εναντίον μας. Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνουν και οι οποίες απαραίτητες ενέργειες τόσο από την ΕΣΕΕ όσο και από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων. Κατόπιν της συζήτησης παραδόθηκε στον Πρόεδρό της ΕΣΕΕ αναμνηστικό δώρο-παραδοσιακό μαχαίρι για την επίσκεψή του στην πόλη μας. Τέλος ως προεδρείο του εμπορικού συλλόγου Χανίων θεωρούμε πως έγινε μια πολύ παραγωγική συζήτηση που μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο έναυσμα για περισσότερες δράσεις και περισσότερες συνεργασίες για το καλό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

 

 

 

 

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…ΣΤΗΡΙ-ΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

              

Με εκτίμηση

 

        O    Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος                                             Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης