Σάββατο 18 Μαΐου 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Την Τετάρτη 13/11/2019 και ώρα 10.00 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χανίων συνάντηση του Εμπορικού συλλόγου Χανίων με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για διάφορα θέματα που αφορούν την βελτίωση της πόλης καθώς και θέματα σχετικά με  το εμπόριο και τις τοπικές επιχειρήσεις. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκαν κοινές συνισταμένες και καλή πρόθεση από την πλευρά της νέα δημοτικής αρχής για συνεργασία και επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης μας. Συζητήθηκαν λοιπόν και κατατέθηκαν από την πλευρά μας οι παρακάτω προτάσεις:

 

1. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ.

2.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ.

3.ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

4.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ)

5.ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ-ΥΠΟΔΟΧΗ:Η Σούδα οφείλει να γίνει ο Νο 1 προορισμός στην Κρήτη για τα Κρουαζιερόπλοια. Προτείνουμε προσπάθεια για μεγαλύτερο αριθμό πλοίων και πίεση για περισσότερες ώρες παραμονής στα Χανιά αν είναι εφικτό. Παρατηρήθηκε ότι φέτος τα περισσότερα πλοία έμεναν λίγες ώρες στα Χανιά με αποτέλεσμα το ωράριο επισκεψιμότητας των τουριστών να είναι πιεσμένο.

Ο Εμπορικός σύλλογος μπορεί να ενεργοποιήσει το αυτοκόλλητο με τις εκπτώσεις για τους επισκέπτες κρουαζιέρας που ίσχυε πριν 3 χρόνια.

6.ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ: Ζητάμε καλύτερη σήμανση για την παλαιά πόλη με ταμπέλες για τα σημαντικότερα μνημεία καθότι και πληροφορίες που θα είναι διαθέσιμες έξω από κάθε μεγάλο μνημείο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Ο κάθε επισκέπτης να μπορεί εύκολα να επιλέξει διαδρομές που θα ορίζονται σε χάρτες και να τις ακολουθήσει είτε με τα πόδια είτε με λεωφορείο (mini bus) που θα μπορεί να παρέχετε από τον δήμο έναντι μικρού αντιτίμου. Στο λεωφορείο θα μπορεί να παρέχετε συσκευή με ακουστική ενημέρωση και χάρτης για τα μνημεία της πόλης. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τις διαδρομές που ακολουθούνται με τα πόδια.

7.ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ: Οι λόγοι είναι πλέον περισσότεροι από ποτέ και ειδικά μετά και από τον σχεδιασμό για δημιουργία Μαρίνας στο Ηράκλειο να δημιουργηθεί και στην Δυτική Κρήτη μαρίνα και ειδικά στην περιοχή των Χανίων. Ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος έχει καταθέσει πρόταση για το Κουμ καπί και είμαστε υπέρ ή σε όποια άλλη περιοχή πληρεί τις προϋποθέσεις για κοντινή πρόσβαση στην πόλη και ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

8.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ INFO KIOSK ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ: Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι τουρίστες έχουν ανάγκη από ενημέρωση. Σε αυτό το κομμάτι οφείλουμε να αναπτύξουμε σε μεγαλύτερο βαθμό τα περίπτερα ενημέρωσης ώστε να παρέχουμε πληροφορίες όταν ακριβώς τις χρειάζονται οι επισκέπτες.

9.ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ: Είναι επιτακτική η ανάγκη το ίντερνετ να είναι ένα αγαθό για όλους τους Χανιώτες αλλά και τους τουρίστες. Είναι βασικό πλέον και μεγάλο πλεονέκτημα για όποιον το παρέχει δωρεάν.

10.ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε πόλεις στο μέγεθος των Χανίων στο εξωτερικό που ζουν από τον χειμερινό τουρισμό τα βήματα που ακολούθησαν ώστε να κάνουν το μέρος τους ελκυστικό για τους χειμερινούς μήνες και εμείς με την σειρά μας να τα προσαρμόσουμε στα δικά μας δεδομένα για την προσέλκυση επισκεπτών. Τα μονοπάτια Ε4, τα Λευκά όρη και οι εκδρομές του ορειβατικού είναι μια αρχή που πρέπει να προβληθεί στο εξωτερικό. Ο Θρησκευτικός τουρισμός έχει πρόσφορο έδαφος στην Κρήτη να αναπτυχθεί περαιτέρω.

11.ΓΑΜΗΛΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ένα είδος τουρισμού που έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα με μεγάλα budget και σοβαρή συνεισφορά στην κατανάλωση και τις επιχειρήσεις της Κρήτης. Εκμετάλλευση και του λιμενοβραχίονα του φάρου με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και παρόμοια τέτοια σημεία.

12.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΗΜΕΡΟΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΧΕΙ  ΚΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.

13.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ.

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ  ΑΛΛΑΓΕΣ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ  ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ , ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ  ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 32 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ .
  2. ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΦΟΡΤΟΕΚΦΩΡΤΩΣΗΣ.

16.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΤΑΣΑΚΙΑ

  1. ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
  2. 18. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΟΙΡΑΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση

 

        O    Πρόεδρος                                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος                                                              Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης