Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Νέο ξεκίνημα για ένα καλύτερο αύριο!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Με τεράστια ανακούφιση ακούσαμε από τα επίσημα χείλη της κυβέρνησης   ότι αίρεται το lockdown στο λιανεμπόριο και επιτέλους η αγορά ξεκινάει και πάλι να λειτουργεί από την Δευτέρα 18/1/21.

Επιτέλους το σωστό και δίκαιο έγινε πράξη. Επιτέλους οι φωνές, οι αγωνίες μας και οι αγώνες μας έπιασαν τόπο. Μια καθυστέρηση που τουλάχιστον για την Κρήτη ήταν ανεπίτρεπτη μιας και τα «επιδημιολογικά δεδομένα» ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα και πριν τις γιορτές.

Δεν θα σταθούμε όμως σε αυτό αλλά στο γεγονός ότι «κάλλιο αργά παρά  ποτέ».

Και πραγματικά λίγο έλειψε αν αυτό αργούσε λίγο ακόμα να οδηγούμασταν στο ποτέ, δηλαδή στα μόνιμα λουκέτα σε τεράστιο ποσοστό για τους μικρούς εμπόρους  και επιτηδευματίες.

Το μικρό και πολύ μικρό λιανεμπόριο έχει αποδείξει πως τηρεί και σέβεται τους υγειονομικούς κανόνες,  πως δεν είναι πηγή μετάδοσης του ιού και αυτό αποδεικνύεται πλέον και επιστημονικά. Τα μέτρα θα τηρηθούν και αυτήν την φορά και θα αποδείξουμε πως η εκκίνηση της οικονομίας ξεκινά από το λιανεμπόριο.

Σαν Εμπορικός σύλλογος Χανίων επιτέλους μετά από αμέτρητα θλιβερά δελτία τύπου για τη πανδημία και τις συνέπειες της, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως το μικρό λιανεμπόριο ξεκινά δυναμικά και θα τα καταφέρει.

Οι αγώνες μας που δόθηκαν με αποκορύφωμα τον τελευταίο αποκλεισμό της τράπεζας  της Ελλάδος με κοινή συμμετοχή και από τις 2 παρατάξεις του συμβουλίου, συνέβαλλαν έστω και με ένα μικρό λιθαράκι στην δικαίωση του αγώνα μας. Γιατί τα καταστήματα είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν. Γιατί οι έμποροι έχουν μάθει στα δύσκολα και ακόμα μια φορά με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουν.

Οι λεπτομέρειες λειτουργίας είναι λίγο-πολύ γνωστές και θα αποσταλούν με mail στους συναδέλφους μας, ενώ από εδώ και στο εξής ξεκινάει ένας νέος αγώνας για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρησεων που χρήζουν άμεσης στήριξης για να μπορέσουν να παραμείνουν  ανοιχτοί. Η πρώτη αχτίδα φωτός φάνηκε με την έλευση του εμβολίου, η δεύτερη δέσμη πιο δυνατού φωτός φάνηκε σήμερα με την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου. Το τούνελ είναι μακρύ αλλά όλοι μαζί έμποροι, εργαζόμενοι και καταναλωτές και με  τις ανάλογες βοήθειες από τη πολιτεία  θα τα καταφέρουμε.

Καλουμε την πολιτεία να διασφαλίσει με ελέγχους ότι το αγαθό της δημόσιας υγείας  προστατεύεται παντού με την ίδια προσήλωση και ιδιαίτερα στις μεγάλες επιχειρήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα τεράστιο ευχαριστώ οφείλουμε και στην  τοπική κοινωνία που στο      click away στάθηκε δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις και τις ενίσχυσε ειδικά σε συγκεκριμένους κλάδους και μας επέτρεψε να ξαναγνωριστούμε έστω μέσα από μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Τους ευχαριστούμε και τους ζητάμε να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας όπως ήμασταν και εμείς δίπλα τους.

 

 

Καλή αρχή με ασφάλεια και υγεία σε όλους μας!

 

           

 

                                                      Με εκτίμηση

 

O   Πρόεδρος                                                                                Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος                                                                 Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης