Σάββατο 18 Μαΐου 2024

¨ Κάλεσμα στους πολίτες των Χανίων ¨

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

 

Όλοι μαζί τους τελευταίους μήνες ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που πλησιάζουν στην κυριολεξία τα όρια της επιστημονικής φαντασίας σε σενάριο τρόμου. Οι υγειονομικές  επιπτώσεις της πανδημίας εκρηκτικές και σε συνδυασμό με τις οικονομικές φτιάχνουν ένα κοκτέιλ που είναι απίστευτα δύσκολο να το διαχειριστούν οι κυβερνήσεις αλλά και οι κοινωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όλοι μαζί πριν 6 μήνες διαχειριστήκαμε το ολικό lockdown Πανελλαδικά αλλά και τοπικά με μεγάλη επιτυχία και σώθηκαν ανθρώπινες ζωές στο μέγιστο δυνατό από το Εθνικό σύστημα υγείας μας. Οι οικονομικές επιπτώσεις όμως στην πόλη μας ήταν πραγματικά  συγκλονιστικές με πολλά μαγαζιά και επιχειρήσεις  να βάζουν λουκέτο και να χάνονται δεκάδες θέσεις εργασίας σε όλους τους κλάδους.

Αυτή η εικόνα θεωρούμε πως δεν πρέπει να επαναληφθεί στην πόλη μας.

Η πόλη μας που χτυπήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την πτώση του τουρισμού τουλάχιστον κατά 75% και πραγματικά γονάτισε ολόκληρους κλάδους της τοπικής οικονομίας.

Είναι ώρα όλοι μαζί πολίτες και επιχειρήσεις να συμβάλουμε στο μέγιστο βαθμό ώστε να αποτρέψουμε ένα δεύτερο lockdown στην πόλη μας. Με ατομική ευθύνη και τηρώντας τα μέτρα της πολιτείας μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού και να παραμείνουμε μια πόλη λειτουργική για όλους μας δίχως την θλιβερή εικόνα του lockdown που ήδη βλέπουμε σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Όλοι μαζί μπορούμε να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε την υγεία μας , την δουλειά μας , την ζωή μας.

Ας προσπαθήσουμε,  ακολουθώντας τους κανόνες πιστά ώστε να παραμείνουμε στην κίτρινη περιοχή «επιδημιολογικού φορτίου» με όλα τα πλεονεκτήματα και ας επιλέξουμε να ζούμε αντί να μένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης  για την πόλη μας. Τώρα πρέπει να επιδείξουμε την μέγιστη προσοχή με ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ και προσοχή της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ.

Ας επιλέξουμε συνειδητά να μείνουμε με ανοιχτά καταστήματα-επιχειρήσεις , με θέσεις εργασίας και με την κοινωνία όρθια και την επόμενη μέρα στα Χανιά μας.

Με εκτίμηση

            O    Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος                                              Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης