Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Για την Πανελλαδική κινητοποίηση της 16ης Νοεμβρίου 2021 !

ΕΣΧ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Χανιά, 12 Νοεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, έχοντας ήδη συνθέσει στην πράξη ευρεία κοινωνική και επαγγελματική συμμαχία, ενώνει τις δυνάμεις του και με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με στόχο την αποτελεσματική προστασία της Υγείας των πολιτών και την επιβίωση των εμπόρων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ενώνει τις δυνάμεις του με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει ο κλάδος της Εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 με τρίωρο συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη την Κρήτη από τις 9:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, αμέσως μετά την ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων της Ελληνικής Πολιτείας για την αναχαίτιση της πρωτοφανούς έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, ανταποκρίθηκε δυναμικά και πολυδιάστατα, συνθέτοντας μια πλατιά συμμαχία επαγγελματικών, κοινωνικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων της Περιφερειακής Ενότητας των Χανίων, με στρατηγική προτεραιότητα να συμβάλει μέσα από εποικοδομητικό διάλογο στην αναθεώρηση ορισμένων άστοχων επιμέρους ρυθμίσεων, οι οποίες δημιουργούν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στον Εμπορικό κλάδο.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, ανέλαβε στοχευμένες πρωτοβουλίες για διάλογο και συντονισμό δράσης, όπως:

  • Σύσκεψη εργασίας με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων (Παρασκευή 06/11).
  • Συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες Χανίων και Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας(Τετάρτη 10/11).
  • Διευρυμένη σύσκεψη εργασίας με τους Επαγγελματικούς Συλλόγους της Π.Ε. Χανίων(Τετάρτη 10/11).

Η σημερινή απόφαση κλιμάκωσης των δράσεων της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με την ενεργό συμμετοχή στο συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων την προσεχή Τρίτη 16/11,υπήρξε αποτέλεσμα της σχετική επιστολής – πρότασης (επισυνάπτεται), την οποία έλαβε από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (Τετάρτη 10/11). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα της παραλαβής της συγκεκριμένης πρότασης από την Ομοσπονδία, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων είχε αποστείλει ήδη λίγη ώρα νωρίτερα δική του ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο σχετικά με την απόφαση της Διοίκησής του για ανάλογη δράση κλεισίματος των τοπικών καταστημάτων σε διαφορετική ημερομηνία, ήτοι την Παρασκευή 12/11. Παρ’ όλα αυτά, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά, ανακαλώντας εγκαίρως τον αρχικό του προγραμματισμό, ώστε να τον αναβαθμίσει και να τον συντονίσει με αυτόν της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με σκοπό να ενώσει αποτελεσματικά τους επαγγελματίες των Χανίων και με τους συναδέλφους του υπόλοιπου νησιού, όπως και της Εστίασης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την επιβίωση της Κοινωνίας και της Οικονομίας του τόπου μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων έχει γυρίσει πια «σελίδα», επιδιώκοντας πλέον τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, συναίνεση, και αποτελεσματική δράση, όπως άλλωστε απαίτησαν από τη νέα τους Διοίκηση πριν μερικές εβδομάδες, οι 1000 και πλέον συνάδελφοι με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές. Συνεπώς, είμαστε αποφασισμένοι να μη γυρίσουμε πίσω τους Εμπόρους των Χανίων στο αδιέξοδο του διχασμού, της κομματοκρατίας και της οπισθοδρόμησης.

Μόνη μας αγωνία είναι να συμβάλουμε έντιμα και με όλες μας τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα που όλοι οι Έλληνες μαζί οφείλουμε να δώσουμε ενωμένοι για την προστασία της Ζωής των συνανθρώπων μας και την ανάκαμψη της κοινωνίας και της οικονομίας.

 

Με εκτίμηση

 

        Η    Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 Κυριακάκη Θεοδώρα                                                                           Χουδαλάκης Αριστείδης