Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Για τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά του covid-19 !

ΕΣΧ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

ΧΑΝΙΑ 3/11/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Επί δύο σχεδόν έτη, ο Εμπορικός κόσμος έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα καταστήματά μας παρέμειναν  για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά, είδαμε τους τζίρους μας να μηδενίζονται και υποστήκαμε την οικονομική εξαθλίωση. Παρόλα αυτά, σεβαστήκαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρήσαμε ευλαβικά  τα εκάστοτε επιβληθέντα μέτρα προστασίας.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι τα εμπορικά καταστήματα ουδέποτε αποτέλεσαν εστία μετάδοσης του COVID 19  και με τα ισχύοντα μέχρι πρότινος μέτρα προστασίας (δηλαδή με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και τον περιορισμό των ατόμων ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος) οι πολίτες ένιωθαν ασφαλείς κατά την επίσκεψή τους στα εμπορικά καταστήματα. Έτσι, τον τελευταίο καιρό υπήρξε επιτέλους μια μικρή «ανάσα» κανονικότητας στην αγορά.

Δυστυχώς, όμως, για άλλη μια φορά το λιανεμπόριο βάλλεται. .Η υποχρέωση επίδειξης rapid test στην είσοδο του καταστήματος, θα λειτουργήσει μετά βεβαιότητας ως  ανασταλτικός παράγοντας και θα οδηγήσει στην μείωση της αγοραστικής κίνησης και την βέβαιη μείωση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα.

Καθίσταται σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να μετατραπούμε σε ελεγκτές για τους  πελάτες μας στα καταστήματα μας, γεγονός που θα οδηγήσει στη δημιουργία αρνητικού κλίματος, εντάσεων και φιλονικιών. Το λιανεμπόριο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πληγούν για άλλη μια φορά και δη εν όψει των Χριστουγέννων, μια περίοδο κατά την οποία τα καταστήματα ανέμεναν να εργαστούν επιτέλους με όρους κανονικότητας, προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές του παρελθόντος και να καταστούν και πάλι βιώσιμες οι επιχειρήσεις μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τα νέα μέτρα και ζητάμε την άμεση άρση αυτών αναφορικά με τα εμπορικά καταστήματα.

Με εκτίμηση

 

        Η    Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 Κυριακάκη Θεοδώρα                                                                           Χουδαλάκης Αριστείδης