Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΦΙΣΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Κύριε Υπουργέ, Σαν Εμπορικός σύλλογος Χανίων τονίσαμε εξ αρχής τις σοβαρές συνέπειες στην οικονομία του lockdown και τονίσαμε πώς πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθεί η μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ένα βασικό πάγιο έξοδο που κάθε χρόνο επιβαρύνονται χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι το κόστος κατασκηνώσεων που βγαίνει κάθε Αύγουστο και επιβαρύνει κάθε επιχείρηση με εργαζομένους  που δραστηριοποιείτε στη Ελλάδα. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τουλάχιστον για φέτος πρέπει να καταργηθεί.

Επίσης οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για την Αφίσα τύπου Α3 που πρέπει οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να έχουν τοιχοκολλημένη για το γεγονός ότι στηρίχτηκαν από  την αναστολή των εργαζομένων και από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Είναι απαράδεκτο που ενώ με πρωτοβουλία της κυβέρνησης έκλεισαν οι επιχειρήσεις και η στήριξη που έλαβαν είναι ελάχιστη να υποχρεούνται να τοιχοκολλούν αφίσες  σαν επαίτες που έλαβαν ελάχιστα χρήματα  και μάλιστα με την απειλή ελέγχων και προστίμων από τις ελεγκτικές αρχές.

Τέλος είναι επιτακτική η ανάγκη το μέτρο της «Συνεργασίας» για τους εργαζομένους  να επεκταθεί και μετά τον Οκτώβριο και μάλιστα να μπουν σε αυτό και οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης  μέχρι το κατώτατο όριο των 20 ωρών (μην ξεχνάτε το part time μπορεί να είναι και παραπάνω από 20 ώρες για κάποιους εργαζομένους)

Κύριοι Υπουργοί πρέπει να ακούτε τις επιστολές μας και τις φωνές των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων καθότι είναι ο βασικός πυλώνας ανάσχεσης της ανεργίας. Χωρίς αυτές και με λουκέτα θα μαζευτούν στρατιές ανέργων και τα έσοδα του κράτους θα καταρρεύσουν.