Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Επείγουσα ανάγκη διόρθωσης της επιβάρυνσης πολιτών που στάθηκαν συνεπείς και δήλωσαν τα τετραγωνικά των επιχειρήσεων-σπιτιών μέχρι 29/11/2019.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Προσφάτως σαν Εμπορικός σύλλογος Χανίων λάβαμε παράπονα από μέλη μας για το νέο πολυνομοσχέδιο και πιο συγκεκριμένα για το άρθρο 51 παράγραφος 2 του Υπουργείου Εσωτερικών (Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις) για τα αδήλωτα τετραγωνικά και το ΤΑΠ στους Δήμους.  Και ενώ λοιπόν ο νέος νόμος κινείτε κατά την άποψη μας σε σωστή κατεύθυνση για απαλλαγή από πρόστιμα-προσαυξήσεις και αναδρομικά στους ΟΤΑ υπάρχει πολύ μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών στην πόλη μας που δήλωσαν μέχρι τις 29/11/2019 εθελοντικά τα αδήλωτα τετραγωνικά και χρεώθηκαν με υπέρογκα ποσά αναδρομικά δεκαετίας. Με λίγα λόγια έκαναν ρύθμιση με τον παλαιό Νόμο. Άλλοι έχουν ήδη πληρώσει τεράστια χρηματικά ποσά στο Δήμο ενώ άλλοι περιμένουν να ενταχθούν ή έχουν ήδη ενταχθεί σε δόσεις.

10 μέρες μετά (10 Δεκεμβρίου) ψηφίστηκε ο νέος Νόμος που απαλλάσσει από αναδρομικά τέλη και προσαυξήσεις.

 

Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο και επιβεβλημένη την ανάγκη σύμφωνα και με την αρχή της φορολογικής ισότητας  όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας-επιχειρηματίες και πολίτες να ενταχθούν με τροπολογία-ρύθμιση στο νέο καθεστώς διαγράφοντας στις βεβαιωμένες οφειλές αναδρομικά και προσαυξήσεις.

Επίσης συμπολίτες μας που έχουν ήδη πληρώσει να μπορούν να επιστραφούν τα ποσά ή να γίνουν πιθανοί συμψηφισμοί με άλλα χρέη. Θεωρούμε πως το αρμόδιο υπουργείο εσωτερικών θα ανταποκριθεί στο δίκαιο αυτό αίτημα και θα απαλλάξει από περιττά βάρη επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που απλά αποδείχθηκαν συνεπείς σε μια πολύ δύσκολη εποχή για το ελληνικό εμπόριο και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Είναι καιρός να επιβραβεύεται η συνέπεια και όχι να τιμωρείται!

 

 

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…ΣΤΗΡΙ-ΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με εκτίμηση

 

        O    Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας