Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ενημέρωση για την εφαρμογή CivilCrete Talos !!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για θέματα Πολιτικής Προστασίας  σας ενημερώνουμε ότι διαθέσιμη για το κοινό είναι πλέον η νέα πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ΄΄ CivilCrete Talos΄΄ που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας στο Νομό Χανίων.

Έμπνευση για την εφαρμογή υπήρξε η ανάγκη για την συγκέντρωση πληροφοριών για τους επισκέπτες της πόλης και όχι μόνο σε περίπτωση που βρεθούν σε καταστάσεις ανάγκης.

Η εφαρμογή βρίσκεται διαθέσιμη για κατέβασμα τόσο σε android όσο και σε ios ενώ οι διαθέσιμες γλώσσες είναι Ελληνικά και Αγγλικά

Κάθε πολίτης που θα κατεβάσει την εφαρμογή μπορεί:

Να λαμβάνει ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σεισμών ή άλλων έκτακτων γεγονότων.

Να κάνει χρήση του GPS και να βρίσκει την ακριβή θέση του πάνω στον χάρτη (συντεταγμένες, υψόμετρο και διεύθυνση).

Να στέλνει την θέση του, να την αποθηκεύει και να κρατάει ιστορικό με όλες τις θέσεις του και να βρίσκει την τελευταία θέση από το ιστορικό.

Να βλέπει στον χάρτη όλους τους χώρους καταφυγής και συγκέντρωσης πληθυσμού, να μπορεί να επιλέγει τον πιο κοντινό και να τον κατευθύνει η εφαρμογή σε αυτόν με οδηγίες κάνοντας χρήση του χάρτη και του GPS. Με ένα κλικ πάνω στο κόκκινο κουμπί SOS να κάνει μία κλήση στο 112 για βοήθεια.

Να βλέπει τους χάρτες πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο.

Να βλέπει την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ και τα Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων κ.α,

Να βρει χρήσιμες πληροφορίες όπως χώρους τουριστικούς ενδιαφέροντος, λιμάνια, ακόμα και πληροφορίες για νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα αλλά και ασφαλή μονοπάτια για πεζοπορία.

Τέλος στην εφαρμογή υπάρχει λίστα με χρήσιμα τηλέφωνα καθώς και άλλες πληροφορίες.

 

Με εκτίμηση

 

Η    Πρόεδρος                                                                       

Κυριακάκη Θεοδώρα 

 Ο Γενικός Γραμματέας 

 Χουδαλάκης Αριστείδης