Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

” Ένας μεγάλος εμπορικός σύλλογος: Η Δικαίωση, η πρόκληση και το κάλεσμα .”

ΕΣΧ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η εγγραφή και οικονομική τακτοποίηση μελών στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, σημειώνοντας ένα ρεκόρ που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες γράφτηκαν, υπερδιπλασιάζοντας το ενεργό δυναμικό του συλλόγου μας και καθιστώντας τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων έναν από τους ισχυρότερους στη χώρα. Ως πρόεδρος δεν θα μπορούσα να νιώσω μεγαλύτερη ικανοποίηση και δικαίωση μέσα στη θητεία μου.  Σας καλωσορίζω, λοιπόν, όλους και όλες με ξεχωριστή χαρά στο κοινό μας σπίτι. Μαζί δυναμώνουμε και φέρνουμε πιο κοντά την υλοποίηση των διεκδικήσεών μας.

Πέρα από τη χαρά υπάρχει όμως και το χρέος. Με τόσες εκατοντάδες νέων εγγεγραμμένων είναι πια περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση για τις υποθέσεις του συλλόγου. Καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές θα κληθείτε να λάβετε σημαντικές αποφάσεις και να επιλέξετε τα πρόσωπα που θα σας εκπροσωπήσουν την επόμενη τριετία. Το δικό μας χρέος, όσων θα είμαστε υποψήφιοι, είναι να ανταποκριθούμε σε αυτή την ανάγκη ενημέρωσης και συζήτησης. Να εξηγήσουμε – ειδικά στα νέα μας μέλη – ποιος είναι ο ρόλος και οι σκοποί του Εμπορικού Συλλόγου και τι δυνατότητες μας δίνει για να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες του επαγγέλματός μας.

Ακόμη ειδικότερα, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου οφείλουμε να σας παρουσιάσουμε τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας και τα πεπραγμένα μας με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο. Το χρωστάμε απέναντι στη μαζική σας προσέλευση στις τάξεις του Εμπορικού Συλλόγου και δεν νοείται να το αμελήσουμε. Η συμμετοχή σας δυναμώνει την ένταση της φωνής όλων μας, αλλά αυτή η φωνή θα πρέπει να έχει και ανάλογο περιεχόμενο. Και για να διαμορφωθεί αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται εκτεταμένη συζήτηση και ουσιαστικός διάλογος.

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες μας τίμησαν με την πρωτοφανή ανταπόκρισή τους. Ποιος από εμάς έχει το δικαίωμα να τους αγνοήσει και να υπονομεύσει την ήδη  εδώ και μια τριετία αναγέννηση του συλλόγου;

Γι’ αυτό και όταν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες θα θέσω και πάλι το θέμα της διεξαγωγής ανοιχτής δημόσιας συζήτησης μεταξύ μας για τα θέματα του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας στα Χανιά. Εκεί με ηρεμία και αλληλοσεβασμό θα έχουμε την ευκαιρία να απαντήσουμε στις ερωτήσεις των συναδέλφων, να κάνουμε τους απολογισμούς μας ο καθένας και να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας στο πλαίσιο ενός δημιουργικού διαλόγου.

 

Τοπολιανάκης Φρείδ. Γεώργιος

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Χανίων