Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Κυριακή Γιορτή και Σχόλη».

Το ‘λεγε το τραγούδι σε στίχους Αλέκου Σακελλαριου: Κυριακή, γιορτή και σχόλη – να ΄ταν η βδομάδα όλη – κι η Δευτέρα να ‘ταν μόνο – κάνα δυο φορές το χρόνο..

Η Κυριακάτικη αργία κατακτήθηκε από το 1910, μετά από αγώνες εργαζομένων και μικρών εμποροεπαγγελματιών .

Με αφορμή την επιχειρούμενη κατάργηση της Κυριακής αργίας, καλούμε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό να αναδείξουν την σημασία της Κυριακής αργίας στις ζωές μας και να “αποτυπώσουν” με την δική τους ευαισθησία Κυριακάτικες στιγμές και εικόνες.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, ή σπουδαστής σχολής φωτογραφίας, που ζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, καθώς και κάθε αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα.
 2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι δύο (2) φωτογραφίες, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες.
 3. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή (αρχείο jpg), με όνομα αρχείου το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και τον αύξοντα αριθμό από 01 έως 02 (για παράδειγμα eponimo_onoma_01.jpg).
 4. Η μικρή πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 1500 pixel στα 300dpi .
 5. Επί της φωτογραφίας δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο κανένα άλλο στοιχείο ( όνομα , ημερομηνία κλπ).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Κάθε φωτογράφος θα πρέπει να υποβάλλει τις φωτογραφίες του μέχρι και το

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται ψηφιακά στο mail emporikosyllogoschanion@gmail.com  και θα συνοδεύονται με μικρό κείμενο που αφορά τις φωτογραφίες (μέχρι τρεις σειρές) και με στοιχεία του διαγωνιζόμενου. Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο , email . (Τηλέφωνο προαιρετικά) .

Τυχόν απορίες και διευκρινήσεις στο τηλέφωνο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, 2821 043028 ώρες 9:30πμ – 12:30μμ εργάσιμες μέρες και κ. Νίκος Καμπιανάκης 6977619101 18:00-20:00 μμ


ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο: Δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα σε γνωστό  ξενοδοχείο  της Σαντορίνης με πληρωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

2ο. Δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στη «Nektarios Villa», στο Μάλεμε Χανίων με πληρωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δύο μέρες αυτοκίνητο.

3ο. Δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στα Μάλια Ηρακλείου στα Olympus Studios, με πληρωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δύο μέρες αυτοκίνητο.

Σημείωση : Οι διανυχτερεύσεις αφορούν την περίοδο 10 – 30 Σεπτεμβρίου 2018 και κατόπιν συνεννόησης με τα ξενοδοχεία .

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γιάννης Κουκουράκης , Μιχάλης Καλαϊτζάκης , Νίκος Καμπιανάκης , Σάββας Κόης

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η απονομή των βραβείων, επαίνων και διακρίσεων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης των 20  έργων που θα διακριθούν (θα έχουν την υψηλότερη βαθμολογία ) , στις 3 Αυγούστου 2018 στον χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων- Νεώριο Μόρο, Τέρμα Ακτής Ενώσεως Ενετικό Λιμάνι Χανίων, Χανιά.

Η έκθεση των φωτογραφιών που θα διακριθούν θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου 2018.

Πληροφορίες σχετικά θα δημοσιευτούν στον φωτογραφικό τύπο, στις ημερήσιες εφημερίδες, στα ΜΜΕ και στα e-mail όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ

 • Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για την προβολή του και την προώθηση των σκοπών του σύμφωνα με το καταστατικό του με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (για εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, ανάρτηση στην ιστοσελίδα του  κ.λπ.), οι δε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων φωτογραφιών τους στον  Εμπορικό Σύλλογο  Χανίων. Ο Εμπορικός Σύλλογος  Χανίων είναι υποχρεωμένος να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.
 • Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του κάθε φωτογράφου – δημιουργού, ο οποίος δηλώνει ότι η φωτογραφία που μας αποστέλλει δεν παραβαίνει κάποιο νόμο και δεν προσβάλει τα δικαιώματα τρίτων.
 • Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αντιγραφή ή κλοπή της φωτογραφίας.
 • Η (κάθε) υποβαλλόμενη φωτογραφία πρέπει να αποτελεί προσωπική και αυθεντική δημιουργία.
 • Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
 • Ο δημιουργός βεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων  ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφημένων προσώπων. Για ενδεχόμενες παραβιάσεις όπως ανωτέρω θα ευθύνεται αποκλειστικά ο δημιουργός.