Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

BLACK FRIDAY –ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Όπως πλέον όλοι γνωρίζουν η –προερχόμενη από το εξωτερικό- καταναλωτική προωθητική ενέργεια «Black Friday» έχει γίνει πλέον θεσμός και στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια ότι η Black Friday, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή». Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές και κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο «ελεύθερο».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εκτιμώντας τις συνθήκες και τη δομή της αγοράς μας, αποφάσισε ότι θα συμμετέχει και φέτος στο θεσμό του Black Friday. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι και η πλειοψηφία των τοπικών επιχειρήσεων θα ανταποκριθεί και θα παρέχει προσφορές στον καταναλωτή την συγκεκριμένη ημέρα. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές και έχει παρατηρηθεί τα τρία χρόνια αυτά του θεσμού Black Friday, είναι η μορφή του επιθετικού Μαρκετινκ που κάνουν κάποιες πολυεθνικές και δεν είναι άλλες από τις μεγάλες ταμπέλες στις προσθήκες των καταστημάτων τους, χωρίς όμως να υπάρχουν τα προϊόντα η να είναι ελάχιστα σε σχέση με την ζήτηση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, καλεί τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν προς το συμφέρον τους τις χαμηλές τιμές που θα βρουν στην αγορά την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ταυτόχρονα να προτιμήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις για τις αγορές τους. Παράλληλα επισημαίνουμε στον επιχειρηματικό κόσμο, τον κίνδυνο ο θεσμός αυτός να χάσει το σκοπό και την αίγλη του, εάν μετατραπεί από ημέρα γιορτής του εμπορίου, σε μία ακόμη παρατεταμένη και αναιμική περίοδο προσφορών.

Με εκτίμηση

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης