Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αποτίμηση Κυριακής 23 Μάϊου 2021 !

ΕΣΧ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

ΧΑΝΙΑ 24/5/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Διοικητικό  Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αισθάνεται την ανάγκη για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους της πόλης αλλά και τους πολίτες, που έδωσαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας, κρατώντας κλειστά τα καταστήματα σε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή, σχεδόν καθολικά.

Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου εκφράζοντας κατά  τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους.

Την Κυριακή 23 Μαΐου όπως και στις 16 του μηνός ο εμπορικός κόσμος και οι πολίτες της πόλης μας, αλλά και όλης της χώρας, γύρισαν την πλάτη και έδωσαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Ακόμη και μεγάλες Ελληνικές αλυσίδες και Super Market κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά και έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.

Φάνηκε πόσο ανεδαφικά είναι τα επιχειρήματα περί ενίσχυσης της αγοράς έναντι των πολύμηνων καταστροφικών και αναποτελεσματικών lockdown και των διάφορων click inside & click away.

Είναι πλέον σαφές ότι η προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων σε βάρος της κοινωνίας και προς όφελος  μεγάλων συμφερόντων.

Πάγια και αμετακίνητη θέση μας είναι πως η Κυριακή ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει αργία. Κάθε προσπάθεια για το αντίθετο θα μας βρει απέναντί της.

Οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται περισσότερες ώρες, αλλά ουσιαστική χρηματοδοτική στήριξη για να μπορέσουν να μπουν σε τροχιά επανεκκίνησης και να κρατηθούν ζωντανές.              

 

Με εκτίμηση

                          O    Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

              Τοπολιανάκης Γεώργιος                                             Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης