Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Απάντηση στην Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων!

ΕΣΧ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Χανιά  25/6/2021                                                                                                                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Απάντηση στην Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων

Για ακόμα μια φορά η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, συνεπής στον κομματικό της χαρακτήρα και δείχνοντας τα κομματικά της διαπιστευτήρια, «παρενέβη σωτήρια» και μάλιστα εν μέσω covid-19 για να σώσει τις μικρές  και  πολύ μικρές επιχειρήσεις και παράλληλα να επιβεβαιώσει τον ρόλο του καλού παιδιού του Περισσού και του ΚΚΕ, που όλοι γνωρίζουν πως εξυπηρετεί. Για ακόμα μια φορά τα στελέχη της  βρίσκουν δικαιολογίες  για  να  δικαιολογήσουν τον κομματικό ρόλο τους και να ρίξουν τη σημαδεμένη τράπουλα που ανέκαθεν κρατάνε στα χέρια τους.

Η παρούσα διοίκηση του ΕΣΧ όπως όλοι γνωρίζουν προέρχεται από διαφορετικά μετερίζια και ο καθένας με γνώμονα τα συμφέροντα μόνο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προσπαθεί να συνεισφέρει για το αυτονόητο: Την επιβίωση όλων μας. Οι παρεμβάσεις μας ήταν διαρκείς και τα δελτία τύπου συνεχή, παρ’ όλη την κρίση του covid και ειδικά εν μέσω καραντίνας, με μοναδικό σκοπό την προάσπιση της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας. Όλα αυτά βεβαίως ο απλός έμπορος τα γνωρίζει, όπως γνωρίζει και πολύ καλά τι εξυπηρετεί ο καθένας με τα λόγια του και τις πολιτικές του.

Τα συμπεράσματα, λοιπόν, για τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο ανήκουν στον εμπορικό κόσμο, που έστειλε τα κομματικά όργανα στη μειοψηφία, δηλαδή εκεί που τους αξίζει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ως κομματικά στελέχη θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να οξύνουν την κατάσταση, προσπαθώντας έτσι να κερδίσουν έστω και καιροσκοπικά μερικές ψήφους για τις επερχόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο εμπορικός κόσμος όμως γνωρίζει. Γνωρίζει πως τη λύση των προβλημάτων του δεν μπορούν να τη δώσουν κομματικά όργανα, ειδικά όταν ανήκουν στο ΚΚΕ. Η λύση στα προβλήματα δεν έρχεται μέσω ακραίων και ξεπερασμένων ρητορικών, τύπου «έξω από την ΕΕ – έξω από το ΝΑΤΟ», «όχι στην παγκοσμιοποίηση» ούτε με επιστροφή στον απόλυτο κρατισμό και τις πολιτικές του 1950. Αυτά έχουν τελειώσει προ πολλού και το 95% του κόσμου αυτό το γνωρίζει.

Ο εμπορικός σύλλογος έχει διοίκηση και θα έχει διοίκηση σοβαρή, αμερόληπτη και προπάντων διοίκηση για τους μικρούς και πολύ μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους. Διοίκηση που θα υπερασπίζεται τον «τελευταίο» και τον επιχειρηματία που είναι στη δυσμενέστερη θέση. Διοίκηση που θα προσπαθεί, θα παρεμβαίνει, θα διεκδικεί, που – ναι – θα κάνει και λάθη, αλλά που θα τα διορθώνει πάντα καλοπροαίρετα και χωρίς να έχει από πάνω της κανένα όργανο και κανέναν, «δάσκαλο» για υποδείξεις. Διοίκηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Γιατί αυτό μας αξίζει εδώ στα Χανιά.

Τα Χανιά του Ελευθερίου Βενιζέλου, που ανέδειξαν την δημοκρατία και την ελευθερία,  θα αποτελούν παράδειγμα συνδικαλιστικής δράσης με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Έτσι μάθαμε να πορευόμαστε, έτσι θα συνεχίσουμε.

 

Συνεχίζουμε όλοι μαζί!

           Με εκτίμηση

 

O    Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

       Τοπολιανάκης Γεώργιος                                                         ΜπαρμπόπουλοςΠαναγιώτης