Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αλλαγή Προτεινόμενου Χειμερινού Ωραρίου από 13/1/2020 έως 28/3/2020

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων διεξήγαγε έρευνα από τις 15/12/19 έως 24/12/19 σε 239 επιχειρηματίες-μέλη για το ποσοστό ικανοποίησης από το υπάρχον σπαστό ωράριο του συλλόγου καθώς και την πιθανότητα αλλαγής σε συνεχόμενο ειδικά τις διπλές μέρες (Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή) Τα αποτελέσματα έδειξαν σε ποσοστό 58% ότι οι επιχειρηματίες –μέλη μας δεν έχουν πρόβλημα να δοκιμαστεί πιλοτικά το συνεχές ωράριο και για την συγκεκριμένη περίοδο. Το ερωτηματολόγιο συντάχθηκε από το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ προχώρησε πόρτα-πόρτα στα καταστήματα και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στο συνημμένο που επίσης σας αποστέλλουμε.

Θεωρούμε πως με το συγκεκριμένο ωράριο εξυπηρετούνται καλύτερα οι επιχειρηματίες, οι υπάλληλοι αλλά και οι καταναλωτές καθότι με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται χρήματα και χρόνος από όλους. Αποφεύγονται οι διπλές μετακινήσεις με όλο το κυκλοφοριακό φόρτο που σημαίνει αυτό και εξυπηρετούνται καλύτερα οι καταναλωτές που τελειώνουν τη δουλειά τους την μεσημεριανή ζώνη και θα βρίσκουν 3 ημέρες την εβδομάδα ανοιχτά τα καταστήματα. Δεν λησμονούμε το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που η φύση τους τις αναγκάζει να δουλεύουν νωρίς το πρωί (καφεκοπτεία-χρωματοπωλεία-οικοδομικά υλικά κλπ) και αυτές ανέκαθεν δεν τηρούσαν το προτεινόμενο ωράριο. Καμία απαίτηση δεν έχουμε να το τηρήσουν και τώρα και αντιλαμβανόμαστε πλήρως την φύση της δουλειάς τους. Σαν ΕΣΧ καλούμε τους καταναλωτές να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν το συγκεκριμένο ωράριο και να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί καταναλωτές και επιχειρήσεις  μπορούμε να συνεργαστούμε για το κοινό καλό.

Συνοψίζοντας θεωρούμε πως με το παρόν νέο ωράριο μπορούμε να κάνουμε την διαφορά σαν πόλη, να κάνουμε μια αρχή όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις που μας κρατάνε πίσω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το εμπόριο εξελίσσεται, οι καταναλωτές αλλάζουν, και είναι καιρός να βρεθούμε μπροστά και όχι πίσω από τις εξελίξεις.

Το προτεινόμενο λοιπόν Χειμερινό ωράριο από Δευτέρα 13/1/2020 έως και Σάββατο 28/3/2020 για τα καταστήματα των Χανίων διαμορφώνετε ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

10:00-14:30

10:00-19:00

10:00-14:30

10:00-19:00

10:00-19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ

10:00-14:30

ΚΛΕΙΣΤΑ

 

*Μετά τις 28/3/2020 το ωράριο θα επανέλθει σε σπαστό λόγω έναρξης τουριστικής περιόδου όπου θα βγει και σχετική ανακοίνωση.

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…ΣΤΗΡΙ-ΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ              

Με εκτίμηση

        O    Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπολιανάκης Γεώργιος                                         Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης