Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σύσκεψη για το φορολογικό 26.9.2016

Συνάδελφοι –σες

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων  απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση που διοργανώνει την Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 19:00 μ.μ. στο ΕΒΕ Χανίων στη σύσκεψη-συζήτηση που διοργανώνει ενόψει της φοροκαταιγίδας και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην αγορά.

Όλοι εμείς που προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε δύσκολες συνθήκες κάτω από την κυριαρχία και την επέκταση των μονοπωλίων στην αγορά .

Όλοι εμείς που αδυνατούμε να πληρώσουμε τους άδικους φόρους που μας φόρτωσαν στην πλάτη μας.

Όλοι εμείς που είμαστε ή  κινδυνεύουμε να μείνουμε ανασφάλιστοι  γιατί η εισφορά στο ταμείο δεν «βγαίνει».

Όλοι εμείς που ζούμε με την απειλή της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού πάνω από το κεφάλι μας.

Για όλα αυτά όλοι εμείς πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και συλλογικά .

Τα σημερινά αδιέξοδα που βιώνουμε δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Δεν ήταν και δεν είναι αποτέλεσμα κακοδιαχειρίσεις και λαθεμένων δήθεν πολιτικών επιλογών. Είναι η καπιταλιστική οικονομική κρίση και οι πολιτικές που την συνοδεύουν ,  που είχαν σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση τεράστιων κερδών σε όλο και λιγότερα χέρια ,στα  ελληνικά και ξένα  μονοπώλια ,στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων  διαχρονικά που έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων και των παιδιών μας.

Είναι οι  πολιτικές της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που  στην διάρκεια της κρίσης και σε συνδυασμό με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους  συμβάλλουν στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς με αποτέλεσμα περισσότερη κερδοφορία για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και λουκέτα  για τους μικρούς εμπόρους  .

Σήμερα εμείς οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι πληρώνουμε για μια κρίση που δεν την δημιουργήσαμε εμείς ,ούτε ευθυνόμαστε για τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησε η ανάπτυξη και η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτοί χάριζαν και χαρίζουν απλόχερα προνόμια, παχυλές επιδοτήσεις στους μεγάλους.

Αυτοί ψήφιζαν και ψηφίζουν υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες .

Αυτοί νομοθετούσαν και νομοθετούν προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτοί αποκαλούσαν και αποκαλούν εμάς φοροφυγάδες και απατεώνες.

Αυτοί θέλουν  με περίσσιο θράσος να πληρώσουμε την ληστρική φορολογία από το πρώτο ευρώ, την προκαταβολή φόρου 100%,τον κεφαλικό φόρο του τέλους επιτηδεύματος ,τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ κ.α.

Η σημερινή κυβέρνηση Συριζα-Ανελ βαδίζει ακριβώς τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν παίρνει πίσω κανένα αντιλαϊκό νόμο, αντίθετα ψηφίζει  νέα μνημόνια και νόμους επιδιώκοντας να μην αφήσει κανένα μικρό  όρθιο.

Τα δίνει όλα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας , της ανταγωνιστικότητας των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Αποδέχεται  πλήρως τις στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Για εμάς έρχονται χιλιάδες ειδοποιητήρια από το ΚΕΑΟ με απειλές για κατασχέσεις ακόμα και  στην πρώτη κατοικία, κυνηγητό από τις τράπεζες για χρέη, σε μια αγορά που έχει στεγνώσει  μετά από το κόψιμο μισθών και συντάξεων.

Η συγκυβέρνηση  ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα  με την συμπλήρωση των προαπαιτούμενων για την αξιολόγηση του Οκτωβρίου.

Κοροϊδεύει προκλητικά εξαγγέλλοντας την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τους εργαζόμενους δίνοντας επιδότηση στον εργοδότη για νέες προσλήψεις. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν; Οι επιδοτούμενες θέσεις είναι μόνο 10.000 .Ποιος μικρός έμπορος ή επαγγελματίας θα κάνει πρόσληψη όταν στην αγορά δεν κινείται τίποτα και δύσκολα συντηρούμε τις οικογένειες μας;

Προκλητικά προσπαθεί να μας εξαπατήσει για τον ακατάσχετο λογαριασμό.

Αν ήθελε ας έβαζε αφορολόγητο  ή μείωση φόρων ή διαγραφή μέρους  των χρεών μας ή εν τέλει ας έκαναν ευνοϊκές ρυθμίσεις των χρεών μας .

Η συγκυβέρνηση έχει συμπαραστάτες και βοηθούς (ΕΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ) που πρόθυμα προσέρχονται σε κοινωνικούς διάλογους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων και όχι των μικρών έμπορων και αυτοαπασχολούμενων .Σε τοπικό επίπεδο οι «πάντα πρόθυμοι» συνεχίζουν να παπαγαλίζουν  για την κομματικοποίηση των συλλόγων και θεωρούν φταίχτες για την αναδουλειά μας   τους «φτωχοδιάβολους» πλανόδιους μικροπωλητές. Σε αντάλλαγμα παίρνουν απλόχερα ζεστό χρήμα μέσω προγραμμάτων  δήθεν «επιμορφωτικών μαθημάτων» με σκοπό την  οικονομική χειραγώγηση των πρωτοβάθμιων σωματείων   αλλά και την εξαγορά συνειδήσεων μέσα από τέτοιου είδους συναλλαγές .

Συνάδελφοι-σες

Απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική ποια  είναι η διέξοδος;

Πως θα μπει φραγμός στα αντιλαϊκά μετρά που μας κλείνουν τα μαγαζιά ;

Ποιος θα υπερασπιστεί τις σύγχρονες ανάγκες μας;

Ο Εμπορικός σύλλογος είναι κατηγορηματικός ότι η απομόνωση στους τέσσερις τοίχους του μαγαζιού μας  αλλά  και η «επανάσταση του πληκτρολογίου» δεν προσφέρει τίποτα. Η απογοήτευση, ο ωχαδερφισμός  και η ατομική λύση τους ενθαρρύνει να παίρνονται τέτοια βάναυσα μέτρα σε βάρος μας .Η όποια ανακούφιση από τα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα δεν θα έρθει  ούτε από μόνη της  ούτε από τους επάνω .Τα έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια ,έχουμε χορτάσει κυβερνητικές εναλλαγές και υποσχέσεις .Έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι με διαβουλεύσεις και κοινωνικούς διαλόγους θα βάλουμε φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε.

Αποδεδείχθηκε στη πράξη ότι μόνο ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής μπορεί να δώσει ελπίδα και διέξοδο .

Η κοινή δράση με τους εργάτες ,την φτωχή αγροτιά, τους συνταξιούχους και τους μικρούς επαγγελματίες βιοτέχνες  μπορεί να βάλει εμπόδια ,να καθυστερήσει την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων να αποσπάσει μέτρα ανακούφισης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στηρίζεται αποκλειστικά στη δική  σου φυσική και οικονομική  συμμετοχή, δεν  υποκύπτει,  δεν εκβιάζεται από  κανένα, και δεν επιδιώκει κανένα αντάλλαγμα και καμιά συναλλαγή.

ΔΕΥΤΕΡΑ  26  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  2016  19:00μ.μ  E.B.E.X.