Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Όχι σε παράταση του ωραρίου !!!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

ΑΡ.ΠΡΩΤ:7256

ΧΑΝΙΑ  14/6/2017

 

ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη Κρήτης

κ.Αρναουτάκη Στάυρο

Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

κ.Βουλγαράκη Αποστόλη

Πρόεδρο Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

 κ.Κουμαντάκη Μανώλη

 Εμπορικός Σύλλογος  Παλαιόχωρας

 Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου

 Σύλλογος καταστηματαρχών-επιχειρηματιών Πλατανιά ‘’Ιάρδανος’’

 Εμπορικός Σύλλογος Καλυβών

 Ένωση καταστηματαρχών  Σούδας

Κοιν: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

 

Θέμα: Η αντίθεση  μας στην πρόταση της ΟΕΣΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο

για παράταση του ωραρίου.

 

Κύριοι ,

 

Η  ΟΕΣΚ  σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο  που έγινε στο Ρέθυμνο πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία να προτείνει την παράταση του ωραρίου κατά  2 ώρες. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και μέλος Δ.Σ  της ΟΕΣΚ  κ.Βουρλάκης Νίκος ήταν αντίθετος με αυτή την απόφαση για τους παρακάτω λόγους:

Α)Δεν ζητήθηκε η γνώμη των Εμπορικών Συλλόγων.

Β)Ένα τόσο σοβαρό θέμα ήρθε στο ΔΣ της ΟΕΣΚ  βιαστικά και εσπευσμένα χωρίς ουσιαστικά στοιχεία.

Η παραπάνω ενέργεια δεν έρχεται να βοηθήσει την μικρή εμπορική επιχείρηση  και τον αυτοαπασχολούμενο  έμπορα. Στόχο έχει  να εξυπηρετήσει  συγκεκριμένα τα συμφέροντα  μεγαλομάγαζων  και πολυεθνικών  εμπορικών αλυσίδων που μέχρι τώρα   εφαρμόζουν το ήδη απελευθερωμένο ωράριο δηλαδή είναι ανοιχτά  από τις 9 το πρωί  έως τις 9 το βράδυ. Οι περισσότεροι  μικροέμποροι στις τουριστικές περιοχές   μέχρι σήμερα  και προκειμένου να έχουν ένα παραπάνω εισόδημα έχουν ανοιχτά  και μετά τις 9 το βράδυ.

Ποιους πραγματικά εξυπηρετεί η παράταση όταν θα δώσει την δυνατότητα στις πολυεθνικές και στα μεγαλομάγαζα να είναι και με τον νόμο ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ; Τέτοιες ενέργειες  που προτείνει η ΟΕΣΚ ανοίγουν την ‘’κερκόπορτα’’ για την πλήρη κατάργηση της  Κυριακάτικης Αργίας και για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου . Στόχο έχουν να συμβάλλουν στην κυρίαρχη ευρωενωσιακή οδηγία που προωθεί ότι οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις είναι πρόβλημα  και πρέπει αρκετές να φύγουν από την μέση.

Ζητάμε  από την Αντιπεριφέρεια Χανίων , την Περιφέρεια Κρήτης  και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης να σταθεί  στο ύψος των περιστάσεων ειδικά τώρα  που η μικρή  εμπορική επιχείρηση  βιώνει  μια παρατεταμένη  κρίση να υπερασπίσει  τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας  των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και να απορρίψει την πρόταση της Ομοσπονδίας  Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

 

 

Για το Δ.Σ του Ε.Σ.Χ

 

                Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γενική Γραμματέας

Βουρλάκης Νίκος                                                                  Μπινιά Ιωάννα