Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στη συνεδρίαση του  στις 02-11-2016  , ύστερα από  κάλεσμα της  Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ομόφωνα  καταγγέλλει την παραπομπή  για δίκη συνδικαλιστών αγροτών την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στα δικαστήρια Χανίων.

Συγκεκριμένα καλούνται να απολογηθούν ο Τσουρουνάκης Σοφοκλής και ο Καβρουλάκης Βαγγέλης ,  οι οποίοι ήταν πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της ΕΟΑΣΝ Χανίων την περίοδο εκείνη.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. Εμείς οι μικροί έμποροι ,οι αυτοαπασχολούμενοι ήμασταν παρόντες στους αγώνες που έδωσαν οι μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι  το τελευταίο χρονικό διάστημα .Ο αντίπαλος των μικρών αγροτών ,μικρών έμπορων   είναι ο ίδιος .Είναι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής ένωσης  των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων διαχρονικά. Θέλουν να ξεκληρίσουν τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους .Θέλουν να βγάλουν από την «αγορά» εμάς τους μικρούς εμπόρους . Θέλουν την ολοκληρωτική επικράτηση των μονοπωλίων .                     Χρειάζεται  ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα, σε συμμαχία εργαζόμενοι, μικροί έμποροι ,μικροί αγρότες να συνεχίσουμε  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να δηλώσει έμπρακτα την συμπαράσταση  του  την Τετάρτη 09-Νοεμβρη στα δικαστήρια Χανίων .

Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γενική Γραμματέας

Βουρλάκης Νίκος                                                                              Μπινιά Ιωάννα