Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Υπόμνημα στην Εφορία Χανίων

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

ΧΑΝΙΑ  21/2/2018

 

 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων χαιρετίζει τους συναδέλφους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολουμένους καθώς και τους εκπροσώπους από τους συλλόγους των   επαγγελματιών, των  εργατοϋπαλλήλων,  των αγροτών, των εκπαιδευτικών, των συνταξιούχων ,και της ΟΕΒΕΝΧ που παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση στην εφορία Χανίων σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουάριου. Ήταν μια πρώτη απάντηση στην προσπάθεια επιβολής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Καλούμε τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατασχέσεων και πλειστηριασμών να ξεπεράσουν τους φόβους και τις αναστολές και να συσπειρωθούν στον Εμπορικό Σύλλογο Χανιων  αλλά και μέσα από τα επαγγελματικά τους σωματεία ώστε  συλλογικά να αντισταθούμε στα μέτρα που μας αφανίζουν.  Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και αφορούν την επιβίωση μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα το σταμάτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων στην πρώτη κατοικία ,στην επαγγελματική στέγη, στα εργαλεία της δουλειάς μας ,στους λογαριασμούς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
  • Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
  • Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές . Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία  και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
  • Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας».

 

Με εκτίμηση

 Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γενική Γραμματέας

Βουρλάκης Νίκος                                                                  Μπινιά Ιωάννα