Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Ε.Σ.Χ. με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Κο Κορκίδη

11908191_10153604943309617_1724746967_nΔιοικητικό συμβούλιο με καλεσμένο τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις στο εμπόριο, πραγματοποίησε την Τετάρτη 19/8 ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων στα γραφεία του. Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ Γιάννης Μαργαρώνης. Στην συζήτηση εκφράστηκαν οι ανησυχίες του εμπορικού κόσμου των Χανίων για το μέλλον των επιχειρήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα, με ειδική αναφορά στα θέματα της νέας υπερφορολόγησης, των ζητημάτων του ΟΑΕΕ (αδυναμία πληρωμών και ανασφάλιστοι συνάδελφοι), του παρεμπορίου, της αδυναμίας εισαγωγών/εξαγωγών, της μεγάλης πτώσης του τζίρου λόγω των capital control και της ανησυχίας για την επερχόμενη σεζόν.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξέφρασε και εκείνος την ανησυχία του, που πηγάζει από τις προσωπικές του επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης αλλά και από το «κουαρτέτο» των δανειστών. Διαβεβαίωσε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος και η ΕΣΕΕ με τις προτάσεις των 300 σελίδων για την ανάκαμψη και στήριξη των ΜμΕ και παρουσίασε τους πέντε πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας.
Συζητήθηκαν επίσης και πολλά άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων ο νέος νόμος για την λειτουργία της αγοράς.
Τέλος, ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε ότι η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τους Εμπορικούς συλλόγους και τα Επιμελητήρια θα ξεκινήσει μια μεγάλη, πανελλαδική καμπάνια με σκοπό αφενός να προβληθούν τα πλεονεκτήματα και αφετέρου να πεισθεί ο καταναλωτής για τα οφέλη που αποκομίζει αγοράζοντας από τις τοπικές επιχειρήσεις.