Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Συμπαράσταση στους συνταξιούχους

Χανιά 4/10/2017

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων για αξιοπρέπεια, για ζωή.  Η  κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  βάζοντας σε εφαρμογή τα μέτρα του 3ου μνημονίου προχωράει σε νέες μειώσεις συντάξεων. Οι περικοπές αυτές έρχονται να προστεθούν στα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τα μέτρα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι συντάξεις να  γίνονται   προνοιακά επιδόματα. Οι πολιτικές   που  εξαθλιώνουν τους μικρούς εμπόρους  και αυτοαπασχολουμένους,  οι ίδιες  κόβουν μισθούς  συντάξεις και διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση.

Απαιτούμε μαζί με τους συνταξιούχους την κατάργηση των αντιασφαλιστικών,  αντιλαϊκών, φορομπηχτικών   νόμων.

Απορρίπτουμε τα «σενάρια» περί δίκαιης ανάπτυξης και σταθερότητας γιατί αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων .Οι συντάξεις ,τα δικαιώματα των μικρών εμπόρων και των εργαζομένων θυσιάζονται στο βωμό  της κερδοφορίας  των μονοπωλίων.

Ευθύνη έχουν τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο αλλά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλλιεργούν αυταπάτες.

Δεν μπορούμε να έχουμε καμία ανοχή στις πολιτικές που μας εξοντώνουν. Είμαστε μαζί  στον αγώνα των συνταξιούχων  και  συμμετέχουμε στην  συγκέντρωση   που διοργανώνουν την Παρασκευή 6 /10 / 2017 και ώρα  11πμ στην πλατεία της  Δημοτικής Αγοράς.

Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γενική Γραμματέας

Βουρλάκης Νίκος                                                                  Μπινιά Ιωάννα