Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Για τους κοινόχρηστους χώρους

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Αρ.πρωτ:7364                                                                                                           Χανιά  5/12/2017

 

 

 

Προς: Δήμο Χανίων

                                                                                                                                                    

Κύριοι ύστερα  από αξιολόγηση της εφαρμογής του κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων που εφαρμόστηκε από 1/6/2017 ειδικά στην παλιά πόλη,  το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων προτείνει ορισμένες αλλαγές που θα βοηθήσουν στην επιβίωση της μικρής εμπορικής επιχείρησης. Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε από την Δημοτική αρχή να υιοθετήσει τις παρακάτω προτάσεις :

1)Να υπάρξει παραχώρηση χώρου 0,40 εκατοστά σε εμπορικά μαγαζιά που στους ίδιους δρόμους δραστηριοποιούνται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπάρχει ανισότητα σε βάρος της μικρής  εμπορικής δραστηριότητας.

2)Να θεωρηθούν οι 5 μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αρχή της οδού Σκρύδλωφ (αριστερά από την οδό Μουσούρων ) σαν προέκταση της οδού και να έχουν και αυτές παραχωρούμενο χώρο όπως η υπόλοιπη οδός.

3)Να επιτραπεί στα εμπορικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε οδούς ,  που το πλάτος του δρόμου είναι μικρότερο των δυο μέτρων, να έχουν την δυνατότητα επιτοίχιας προσθήκης 0,15 εκατοστών για προβολή των προϊόντων τους.

4)Να αποκαταστήσετε την αδικία στην κατανομή δημοτικών τελών μεταξύ εμπορικής επιχείρησης και επιχείρησης εστίασης εκεί που υπάρχει το ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ.

5)Να υπάρξει έγκαιρη αδειοδότηση (μέχρι τέλος Μαρτίου) σε αυτούς που έχουν δικαίωμα για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων και έχουν καταθέσει αίτηση.

6)Να υπάρξει ελεγκτικός μηχανισμός προκειμένου να τηρηθεί η εφαρμογή του κανονισμού.

 

Με εκτίμηση

 Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γενική Γραμματέας

Βουρλάκης Νίκος                                                                  Μπινιά Ιωάννα