Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Συμπαράσταση στους πληγέντες από τις πλημμύρες της 26ης Νοεμβρίου !

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Αρ.πρωτ:7335                                                                                 Χανιά 27/10/2017

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων συμπαραστέκεται στους συναδέλφους και στους κατοίκους  που επλήγησαν από την ξαφνική   καταιγίδα της  Πέμπτης 26 Νοεμβρίου, τόσο στην πόλη αλλά και στον βόρειο τουριστικό άξονα. Οι κάτοικοι αλλά και αρκετές μικρές επιχειρήσεις για άλλη μια φορά έζησαν την έλλειψη αναγκαίων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας. Δυστυχώς η συζήτηση για άλλη μια φορά γίνεται για την αποκατάσταση των ζημιών και όχι για την αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών αυτών των καταστροφών  που δεν είναι μόνο τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά κύρια η έλλειψη πραγματικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού. Συνυπεύθυνες διαχρονικά είναι η περιφερειακές και δημοτικές αρχές που στηρίζουν τις κυβερνητικές πολίτικες .Όλοι αυτοί φέρνουν ακέραια την ευθύνη για την ελλείψεις αντιπλημμυρικού σχεδιασμού αλλά και έργων υποδομής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ζητά άμεσα από την κυβέρνηση ,την περιφέρεια και τους δήμους :

α)Την άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών στο 100%

β)Να ληφθούν άμεσα –επείγοντα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ιδιαίτερα στις περιοχές με έντονα  προβλήματα γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά μας.

γ)Στις  μικρές επιχειρήσεις που πλήγηκαν να γίνει πάγωμα των χρεών σε Εφορία ΟΑΕΕ, Τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.

δ)Απαλλαγή από τους πληγέντες των δημοτικών τελών.

 

Με εκτίμηση

 Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γενική Γραμματέας

Βουρλάκης Νίκος                                                                  Μπινιά Ιωάννα