Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας !

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Χανιά 19/9/2017

 

 

 Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στις 15-4-2017 συζήτησε για το αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Κρήτη. Αποφάσισε και  συμπορεύεται με όλους όσους σηκώνουν φωνή διαμαρτυρίας, απέναντι στο νέο εφεύρημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί «δίκαιης ανάπτυξης».

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προκάτοχων της ,στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πολιτικές αυτές ταυτίζονται πλήρως με τις επιδιώξεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων , των μεγαλοξενοδόχων , των τραπεζιτών  , των εφοπλιστών των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.  Όλοι αυτοί που θα κάτσουν γύρω από το τραπέζι του αναπτυξιακού συνέδριου για τις δικές τους ανάγκες, για τις δικές τους επιδιώξεις κοροϊδεύουν, λένε ψέματα ότι το δικό τους φαγοπότι θα είναι δήθεν η  δίκαιη ανάπτυξη για την λαϊκή οικογένεια. Αυτές οι πολιτικές  κάνουν εφιαλτική την καθημερινότητα των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων ,των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων και των μικρών αγροτών.

Όλοι αυτοί θεωρούν κανονικότητα το  60% του πληθυσμού να ζει στα όρια της φτώχιας , την άδικη φορολογία ,τα χαράτσια ,  τον ΕΝΦΙΑ , τα χιλιάδες λουκέτα ,την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ,τους καθημερινούς πλειστηριασμούς , τις κατασχέσεις, την συνέχιση των capital control , τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών. Όλα αυτά που καλούμαστε να πληρώνουμε όλοι εμείς οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Θεωρούν επίσης  κανονικότητα τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια που παρέχονται στο μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο καθώς και τα χιλιάδες ΑΦΜ που έχουν μετακομίσει νόμιμα σε φορολογικούς παραδείσους.

Εμείς οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι είμαστε μαζί με αυτούς που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές. Πιστεύουμε ότι έχουμε καθήκον το δικό τους συνέδριο να γίνει η αφορμή και η αφετηρία για νέους αγώνες πιο μαζικούς πιο δυνατούς για την ανατροπή των πολιτικών που μας αφανίζουν .

Συμμετέχουμε  στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21/09/2017 και ώρα 18:00 μ.μ στο Ηράκλειο στην Πλατεία Κορνάρου .Λεωφορεία θα αναχωρήσουν  από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων  στις 15:30 μ.μ .      

 

Με εκτίμηση   

 Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γενική Γραμματέας

Βουρλάκης Νίκος                                                                  Μπινιά Ιωάννα