Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

 Η καθολική σχεδόν συμμετοχή των συναδέλφων στην γενική απεργία , καθώς και η μαζική αντίδραση εργαζομένων ,έμπορων και αγροτών σε πανελλαδικό επίπεδο είχε σαν αποτέλεσμα να αποτρέψει την κυβέρνηση  μέχρι τώρα να φέρει στην βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο .

Οι αγώνες όμως δεν σταματάνε  γιατί τα προβλήματα μας δεν έχουν τελειωμό. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το βήμα να βρεθούν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα.

Η συμμετοχή όλων μας είναι το δικό μας όπλο προκειμένου να σταματήσουμε το έγκλημα της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης και της παραπέρα εξαθλίωσης μας

Στο Δ.Σ. την Δευτέρα 7-3-2016 πήραμε απόφαση εάν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση τον ασφαλιστικό νόμο να κλείσουμε τα καταστήματα μας για δυο μέρες.

Το ασφαλιστικό έκτρωμα αποτελεί πάγια κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Παλεύουμε για την απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος, την

αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, την επιστροφή των

αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων

και την γενναία κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των Ταμείων.

Να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με 48ωρη γενική απεργία, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους. Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!

Καταδικάζουμε επίσης την επιδίωξη πολυεθνικών ,κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, εκφράζουμε την αντίθεση μας και την πάγια θέση μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία

Κυριακή ανοιχτά . Η Κυριακή πρέπει να είναι για εμάς και τους εργαζόμενους  μέρα ξεκούρασης και όχι μέρα εξόντωσης .

Νοιώθουμε περήφανοι για την έμπρακτη αλληλεγγύη πολλών συναδέλφων αλλά και απλών συνανθρώπων μας απέναντι στους πρόσφυγες –μετανάστες. Βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, εγκλωβισμένοι στην χώρα μας εξαιτίας του πολέμου και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΝΑΤΟ. Η υλική βοήθεια ξεπέρασε σε μικρό χρονικό διάστημα κάθε προηγούμενο και έφτασε πάνω από  6 τόνους.

Συνεχίζουμε συμμετέχοντας στην διοργάνωση αλληλεγγύης  με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων , το  Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων τροφίμων- ποτών ,  το Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ,  το Σωματείο ιατρικών επισκεπτών ,   το Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ,  το Σωματείο Επισιτισμού  ,την Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Χανίων   και  τον Σύλλογο γυναικών  Νομού Χανίων ,  μεγάλης κρητικής συναυλίας την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 18.00 μμ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με την συμμετοχή πολλών κρητικών και άλλων  καλλιτεχνών όπως (Βασίλη Σκουλά ,Ηλία Χορευτάκη , ,Μανώλη Μαλαξιανάκη, Λουφαρδάκη Μιχάλη κ.α.) για την συλλογή υλικής βοηθείας για τους πρόσφυγες -μετανάστες .

Ενισχύουμε με είδη πρώτης ανάγκης

 

                                                       Με εκτίμηση                                                           

 Ο Πρόεδρος                                                                                                     Η Γενική Γραμματέας

 Βουρλάκης Νίκος                                                                                                Μπινιά Ιωάννα