Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Για την απεργία 7 Μαΐου 2017

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησε Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων και το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων σήμερα Πέμπτη 4/5/2017 στις 12πμ στα γραφεία του εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης Σύριζα- Ανελ  με την Ε.Ε και το ΔΝΤ φέρνει νόμο για την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ικανοποιώντας τις χρόνιες απαιτήσεις των πολυκαταστημάτων, των Super Markets και των εμπορικών αλυσίδων. Με αυτόν τον τρόπο  διευκολύνουν τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις  να μεγαλώσουν το μερίδιό τους στην αγορά. Αυτό επιδιώκουν να  γίνει  σε βάρος χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που δεν θα αντέξουν τον άνισο ανταγωνισμό. Θέλουν  τη φυσική εξόντωση και τον αφανισμό όλων των μικρών έμπορων .

Παράλληλα η  κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων και την απλήρωτη δουλειά.

Απαιτούμε την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας .

Καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 7/5 και 10:30 π.μ. στον Κατωλα. Κανένα μαγαζί ανοιχτό .Κανένας εργαζόμενος στη δουλειά. Να οργανώσουμε  την πάλη μας για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Καλούμε τους  αυτοαπασχολούμενους , τους  επαγγελματίες τους εργαζόμενους  να πάρουν θέση πλάι μας. Απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης – μονοπωλίων χρειάζεται  κοινός αγώνας μικρών έμπορων  με τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους καταναλωτές την Κυριακή 7/5 να μην κατέβουν να ψωνίσουν από κανένα μαγαζί .

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο μαχητικά.

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γενική Γραμματέας

Βουρλάκης Νίκος                                                                  Μπινιά Ιωάννα