Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Για τα αδέσποτα ζώα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Συνάδελφοι- σες

Στην κοινωνία που ζούμε  θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο ο σεβασμός των ανθρώπων  απέναντι στα ζώα. Η προστασία και η φροντίδα ειδικά των αδέσποτων ζώων πρέπει να είναι κύριο μέλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιστεύουμε όμως , ότι είναι δείγμα  ανθρωπιάς για οποιοδήποτε πολίτη που μπορεί να βοηθήσει. Τα τελευταία χρόνια  παρατηρείται μια αύξηση των αδέσποτων ζώων μέσα στην πόλη , πιο έντονο όμως  είναι το πρόβλημα  έξω από το εμπορικό κέντρο .Οι εικόνες αυτές  δεν μας τιμούν ιδιαίτερα σαν πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων  θέλοντας να συμβάλει   με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει,  δώρισε στον Δήμο Χανίων είκοσι ταΐστρες και ποτίστρες. Σκοπός δεν είναι μόνο να  τοποθετηθούν στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα αλλά να αναλάβει ο Δήμος  μέσω  των υπηρεσιών του  την φροντίδα των αδέσποτων ζώων(φαγητό και νερό) .Παράλληλα είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων ώστε να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη και ραγδαία αύξηση τους .

Τέλος πρέπει να συγχαρούμε  τους συναδέλφους μας που με δική τους πρωτοβουλία έχουν τοποθετήσει στα μαγαζιά τους ταΐστρες ,ποτίστρες και φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα.

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γενική Γραμματέας

Βουρλάκης Νίκος                                                                  Μπινιά Ιωάννα