ΚΑΤΩΛΑΣ

Χαρακτηρισμός της περιοχής ως «Ιστορικού εμπορικού κέντρου» και προβολή της ονομασίας αυτής σε τουριστικούς οδηγούς, πινακίδες κλπ.

Κοινωνική κουζίνα. Μεταφορά της σε άλλο σημείο, με γνώμονα πάντοτε την προσβασιμότητα και την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της.

Δημοτική αγορά. Να παραμένουν ανοιχτά οι κεντρικές πύλες της  καθημερινά 9.00-21.00 λόγω του ότι αποτελεί μνημείο της πόλης των Χανίων και πρέπει να έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες. Επίσης συνδέει το κέντρο με τον Κάτωλα.

Μικρό λεωφορείο. Αρκετοί συνάδελφοι –κυρίως των δρόμων Χ’Επισκόπου & Ποττιέ- ζητούν να μπει κατά τους  χειμερινούς μηνες ένα μικρό λεωφορείο που να διέρχεται των οδών Χάληδων, Σήφακα, Καλεργών κλπ

Τοποθέτηση πινακίδων που να οδηγούν στο Ενετικό λιμάνι.

Αναβάθμιση φωτισμού στις οδούς Χ’Επισκόπου & Κ.Σαρπάκη.

Περισσότεροι κάδοι αποριμμάτων.

Βελτίωση της εικόνας της περιοχής με έλεγχο των αδεσποτων ζώων και περιορισμό της επαιτείας.

Παρκινγκ Δ.Αγορας και Πλ. Χορτατσών. Να αστυνομευτούν καλύτερα γιατί υπάρχει πρόβλημα με αλλοδαπούς που παριστάνουν τους παρκαδόρους και ζητούν χρήματα.

Καθαρισμός των δρόμων σε τακτά διαστήματα με το όχημα-βούρτσα του Δήμου.

Να παραμείνει το 0,40 για την χρήση των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων έτσι ώστε να παραμείνει ο εμπορικός-και όχι καθαρά τουριστικός- χαρακτήρας της περιοχής.

Πλατεία Χορτατσών. Να πεζοδρομηθεί ολόκληρη και να αναβαθμιστεί γενικότερα (βάψιμο παγκακιών, λειτουργία συντριβανιού κλπ). Να χρησιμοποιείται ως ελεγχόμενο πάρκινγκ μόνο από καταστηματάρχες.

Αναβίωση των Μουσούρειων.

 

ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ

Πεζοδρόμηση  Χάληδων – Σήφακα και υπογειοποίηση δικτύων.  Να προχωρήσει άμεσα το έργο.

Αναβάθμιση φωτισμού στην Χάληδων και φωτισμός Μητρόπολης.

Αυστηρότερη  αστυνόμευση της περιοχής .

Μηχανάκια. Δημιουργούν πρόβλημα στους επισκέπτες.

Σήμανση. Γενικά είναι ελλιπής  σε ότι αφορά τις κατευθύνσεις και τα μνημεία.

Φιρκάς. Ολοήμερο άνοιγμα του φρουρίου και παραχώρηση αιθουσών του σε συλλόγους και φορείς ώστε να “ζωντανέψει” ο χώρος.

Σκουπίδια. Να μπουν βυθιζόμενοι κάδοι.

Πληροφορίες προς επισκέπτες. Να λειτουργήσει γραφείο πληροφοριών για τους επισκέπτες εντός της παλιάς πόλης και περισσότερα ηλεκτρονικά info kiosk.

Θεοτοκοπούλου. Να κλείνει ο δρόμος μετά τις 11. Η αλυσίδα στο σημείο εκεί, δεν λειτούργησε ποτέ. Επίσης το τρίγωνο στην αρχής της οδού, να γίνει κυκλικό ώστε να μπορούν να στρίβουν τα λεωφορεία.

Πλατεία Ταλώ. Να δωθεί στους επισκέπτες ένα μέρος από το αριστερό τμήμα που είναι για τους μόνιμους κατοίκους , οι οποίοι είναι πολύ λιγότεροι από τις τωρινές θέσεις.

Δυτική τάφρος. Να δωθεί τμήμα αυτής για πάρκινγκ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κρουαζιέρα. Η υποδομή για τα πλοία που προσεγγίζουν και αποβιβάζουν επισκέπτες απευθείας στο Ενετικό λιμάνι, είναι ελλιπής και πρέπει να αναβαθμιστεί.

Γιορτινές εκδηλώσεις. Να πραγματοποιούνται και σε άλλα σημεία της παλιάς πόλης εκτός της πλατείας του λιμανιού.

Προσβασιμότητα. Να βελτιωθεί η πρόσβαση των οχημάτων βοηθείας σε περιπτώσεις  εκτάκτων αναγκών.

Αγροτικός Αύγουστος. Να σταματήσει η λιανική πώληση τοπικών προϊόντων εντός της έκθεσης γιατί αφενός είναι παράνομο και αφετέρου αθέμιτο για τα καταστήματα.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ

Χ’ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ. Διαπλάτυνση πεζοδρομίου στην αρχή αυτής (αριστερά) και αυστηρότερη αστυνόμευση για παρκάρισμα και τραπεζοκαθίσματα.

ΜΥΛΩΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΚΡΙΑΡΗ-ΚΟΡΑΚΑ. Βελτίωση φωτισμού και τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης.

ΠΛΑΤΕΙΑ 1866. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με επικίνδυνα άτομα που κατοικοεδρεύουν μέρα-νύχτα εκεί και  δημιουργούν προβλήματα και συνθήκες ανασφάλειας για πολίτες και καταστηματάρχες. Η πλατεία πρέπει να γίνει προσβάσιμη και ασφαλής για όλους και  ως μία εκ των ενδεχόμενων λύσεων προτείνουμε την-με μέτρο- παραχώρηση τμημάτων της για τραπεζοκαθίσματα.

ΣΚΑΛΙΔΗ. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και τα διπλοπαρκαρίσματα και πρέπει να υπάρξει αυστηρότερη αστυνόμευση.               Προτείνουμε να επιτρέπεται η στάση και όχι η στάθμευση.

ΚΥΔΩΝΙΑΣ.  Υπάρχει επίσης πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως από το σημείο που βρίσκεται το ΚΤΕΛ Χανίων και μέχρι την οδό Αποκορώνου. Προτείνουμε να επιτρέπεται η στάση και όχι η στάθμευση.

ΠΛΑΣΤΗΡΑ. Να γίνει μικρή διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και να τοποθετηθούν κάγκελα προς αποφυγή ατυχήματων. Βελτίωση φωτισμού. Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης. Αφαίρεση κολώνας ΔΕΗ από πεζοδρόμιο. Να μην πραγματοποιεί μπλόκα η αστυνομία εκεί γιατί δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα.

ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΔΩΝ. Διαπλάτυνση πεζοδρομίων, βελτίωση φωτισμού.

ΜΠΟΝΙΑΛΗ. Δεν έχει καθόλου φωτισμό. Βελτίωση εικόνας κάδων μπροστά από το ΕΡΜΗΣ. Πρόβλημα με υπόνομο που διοχετεύει δυσάρεστες οσμές τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ. Στάση και όχι στάθμευση οχημάτων από το ύψος του Δ.κήπου και κάτω. Πρόβλημα με υπόνομο στην συμβολή με Χιωτάκη. Ελλιπής φωτισμός. Να σφραγισθεί καλύτερα το μέγαρο Παπαδόπετρου μέχρι να εξωραϊσθεί. Να φύγουν οι σκαλωσιές από το κτήριο της Εφορίας.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Στολισμός πόλης τα Χριστούγεννα-κάλυψη περισσότερων περιοχών.

Κατάργηση της μόνιμης στάσης λεωφορείων στο κέντρο της πόλης. Οι θέσεις να δωθούν για ποδηλατοβαστούς.

Δυνατότητα ενοικίασης μόνιμων θέσεων με μειωμένη τιμή στο Δημοτικό πάρκινγκ για τους καταστηματάρχες  του κλεντρου.

Δημιουργία τουαλετών σε περισσότερα σημεία της πόλης και ανακαίνηση των υφιστάμενων.

Ελεγχος του παραεμπορίου-περισσότερη αστυνομευση.

Περισσότερες θέσεις για ποδήλατα.

Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (free WI FI) στο κέντρο της πόλης.

Εξεύρεση λύσεων για το πάρκινγκ αυτοκινήτων.