Επιστολή Προέδρου Ε.Σ.Χανίων: Ενα αλλιώτικο κάλεσμα

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο γεμίζει με αγωνίες και άγχος νέους αλλά και παλαιότερους συναδέλφους στον κλάδο του Χανιώτικου Εμπορίου, με έχουν φέρει σε θέση διαρκούς επαγρύπνησης αλλά και σοβαρού προβληματισμού για το πως πρέπει και οφείλουμε όλοι μαζί οι έμποροι, να λειτουργήσουμε ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του σήμερα και στις προοπτικές και τις ευκαιρίες του αύριο, ώστε το Εμπόριο και ο εμπορικός κόσμος μας, οι συνάδελφοι και οι συμπολίτες μας που επιχειρούν, να μην βρεθούν ακάλυπτοι στους δύσκολους καιρούς και στα «ακραία καιρικά εμπορικά φαινόμενα» που ανά διαστήματα ταλανίζουν τον κλάδο μας.

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων Κύριο Γ. Λυμπινάκη.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/1/2019 συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με τον αστυνομικό διευθυντή Κύριο Γ. Λυμπινάκη στο Αστυνομικό μέγαρο Χανίων. Συζητήθηκαν πολλά βασικά θέματα που αφορούν τον Εμπορικό κόσμο και συμφωνήθηκε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσης σε πολλά από αυτά παρά την υποστελέχωση σε πολλά τμήματα στην Ε.Λ.Α.Σ. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα παρακάτω:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε μέσω email ότι ο συνδυασμός της αγωνιστικής συνεργασίας που μειοψήφησε στις τελευταίες εκλογές του Οκτωβρίου 2018 θέλει να συντάξει επιτροπή αγώνα και μάλιστα την ονομάζει «Επιτροπή αγώνα εμπορικού συλλόγου Χανίων» Δυστυχώς οι συνάδελφοι της Αγωνιστικής συνεργασίας δεν κατάλαβαν τι ακριβώς έγινε στις εκλογές.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2019

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2019 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ενημέρωση για Κυριακές-νομοθεσία και απάντηση στην Αγωνιστικη Συνεργασία Εμπόρων

Mε αφορμή πολλά ερωτήματα, που ήδη δεχόμαστε από συναδέλφους σχετικά με το τι ισχύει για τα φετινά Χριστούγεννα και τις Κυριακές του Δεκεμβρίου που είναι ανοιχτά τα καταστήματα σας γνωστοποιούμε τα εξής: Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 ν. 4177/2013, όπως ισχύει σήμερα: «1. Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των Read More …

Με αφορμή την νέα σχολική χρονιά

Σε λίγες μέρες ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά  γεμάτη με όνειρα και ελπίδες για τους νέους μαθητές αλλά και με πολλές  υποχρεώσεις για τους γονείς. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική  συγκυρία για τους εργαζομένους  και τους αυτοαπασχολούμενους   τους  καλούμε να κάνουν τις αγορές τους για τα σχολικά είδη στα Read More …

Για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις από 1-15 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες με αφορμή την παράταση της εκπτωτικής περιόδου, όλοι εμείς, οι  μικρές τοπικές εμπορικές  επιχειρήσεις  λέμε  όχι στις απαιτήσεις των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων και των αλυσίδων.  Η κυβέρνηση, η ΕΣΕΕ, η ΟΕΣΚ, η Αντιπεριφέρεια Χανίων πιστεύουν  ότι έτσι πρέπει να πορεύονται τα  μικρά εμπορικά καταστήματα. Έτσι  αποφάσισαν την συνέχιση Read More …

Εγκαίνια έκθεσης Πανελλήνιου Φωτογραφικού Διαγωνισμού «Κυριακή Γιορτή και σχόλη».

  Ανοικτό κάλεσμα απευθύνουμε  για τα εγκαίνια της έκθεσης του Πανελλήνιου Φωτογραφικού Διαγωνισμού  ‘’Κυριακή , γιορτή και σχόλη’’ που θα πραγματοποιηθούν  στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων  στο  Νεώριο Μόρο την  Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018  στις  8:30 μ.μ. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει και η απονομή των βραβείων στους νικητές Read More …