Διαγωνισμός για τις 2 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες στα Χανιά

Διαγωνισμός για την καλύτερη Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά διαγωνισμό για τις 2 καλύτερες στολισμένες Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες. Στόχος του διαγωνισμού, είναι να παροτρύνει τους καταστηματάρχες της πόλης, παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του Εμπορίου, να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους προκειμένου ν’ αλλάξει η ψυχολογία, τόσο των εμπόρων, όσο και των καταναλωτών που την περίοδο των εορτών θα θελήσουν να κάνουν τα ψώνια τους, από την τοπική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως, οι βιτρίνες θα αξιολογηθούν την εβδομάδα των Χριστουγέννων από έναν διακοσμητή και μια αρχιτέκτονα και τα δώρα που θα διανεμηθούν στις 2 καλύτερες βιτρίνες είναι τα παρακάτω:

BLACK FRIDAY –ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Όπως πλέον όλοι γνωρίζουν η –προερχόμενη από το εξωτερικό- καταναλωτική προωθητική ενέργεια «Black Friday» έχει γίνει πλέον θεσμός και στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια ότι η Black Friday, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή». Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές και κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο «ελεύθερο».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΑΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ 2019-2020

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ανακοινώνει το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στα Χανιά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων 2019– 2020 το οποίο και διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

Την Τετάρτη 13/11/2019 και ώρα 10.00 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χανίων συνάντηση του Εμπορικού συλλόγου Χανίων με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για διάφορα θέματα που αφορούν την βελτίωση της πόλης καθώς και θέματα σχετικά με το εμπόριο και τις τοπικές επιχειρήσεις. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκαν κοινές συνισταμένες και καλή πρόθεση από την πλευρά της νέα δημοτικής αρχής για συνεργασία και επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης μας. Συζητήθηκαν λοιπόν και κατατέθηκαν από την πλευρά μας οι παρακάτω προτάσεις:

«Θέτοντας τις Ευρωπαϊκές ΜΜΕ σε οριζόντια προτεραιότητα κατά τη διαδικασία χάραξης πολιτικής μετά το 2020»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24/10/2019 στο ξενοδοχείο Cavo Spada ημερίδα με θέμα «Το μέλλον και οι προκλήσεις τις μικρομεσαίας επιχείρησης στην Ευρωπαϊκή ένωση». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από την ΕΟΚΕ σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ και τον Εμπορικό σύλλογο Χανίων. Διατυπώθηκαν από τους ομιλητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ τόσο σε χώρες του Βορρά της Ευρώπης όσο και του Νότου. Διαπιστώθηκαν συγκλίσεις στα προβλήματα και δόθηκε μεγάλη έμφαση σε τέσσερις τομείς:

Δεξιότητες στις ΜΜΕ
Ψηφιοποίηση των ΜΜΕ
Διασυνοριακή κινητικότητα των ΜΜΕ
Μορφές χρηματοδότησης των ΜΜΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΣΧ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΟ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υποβλήθηκε υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο

Έτοιμοι για το Δίκαιο του Καταναλωτή

Επιμορφωτικό Σεμινάριο του ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ στα Χανιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο Χανίων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Consumer Law Ready»

Εξειδικευμένη κατάρτιση σχετικά με το πιο πρόσφατο νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους καταναλωτές παρείχε στους εμπόρους της Κρήτης το επιμορφωτικό σεμινάριο που υλοποίησε το ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ στις 16 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενημερωτικής εκστρατείας «Έτοιμοι για το Δίκαιο του Καταναλωτή».

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΖΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διενέργησε την τηλεφωνική έρευνα σχετικά με τον τζίρο των καταστημάτων όσο αφορά το μήνα Σεπτέμβριο του 2019 σε σύγκριση με το περσινό έτος σε δείγμα 38 επιχειρήσεων-μελών μας. Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν πτωτικό κατά 2%. Παρ ’όλα αυτά νομίζουμε πως επιτέλους έχουμε ένα θετικό δείγμα της αγοράς μετά από πολύ καιρό. Η αγορά δείχνει να σταθεροποιείτε μετά από πολλούς μήνες μεγάλης πτώσης και ελπίζουμε να διατηρηθεί αυτό και στο εγγύς μέλλον. Το τουριστικό ρεύμα στη νησί μας δείχνει ίσως μια βελτίωση για το μήνα Σεπτέμβριο και σε συνδυασμό με την μικρή ελάφρυνση της φορολογίας η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών δείχνει τάσεις σταθεροποίησης.

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Δ.Ε.Η στις 11.π.μ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη και ώρα 11π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας του Εμπορικού συλλόγου Χανίων και της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Νομού Χανίων στα γραφεία της ΔΕΗ με θέμα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας και ο αγροτικός κόσμος στην αποπληρωμή και ρύθμιση των οφειλών τους στη ΔΕΗ. Παραδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της ΔΕΗ Χανίων κ Ζερβουδάκη με τα παρακάτω αιτήματα: