Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022

Εορταστικές εκδηλώσεις

Συνάδελφοι ,συναδελφισες

Με την ευκαιρία των εορτών, των  Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα τόσο για  εσάς όσο και για τις  οικογένειες σας.

Εμείς οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια,  ζούμε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες  στο χώρο του εμπορίου. Σε αυτή την δύσκολη καθημερινότητα κάνεις δεν πρέπει να είναι ,ούτε να αισθάνεται μόνος του.

Το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με την συνεχή  δράση του τον τελευταίο χρόνο προσπαθεί να κάνει ένα σύλλογο αποκούμπι για τον  κάθε συνάδελφο. Ένα σύλλογο  συμπαραστάτη στον κάθε συνάδελφο  για τα καθημερινά τοπικά ,  αλλά και στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ένα σύλλογο που θα διεκδικεί συλλογικά  για τα μεγάλα προβλήματα μας όπως  (φορολογικό ,ασφαλιστικό, κατασχέσεις  κ.α.).

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από την μέχρι σήμερα δράση μας είναι πολύτιμος οδηγός για να κάνουμε τον σύλλογο μας πιο μαζικό πιο διεκδικητικό πιο ουσιαστικό στις παρεμβάσεις μας αλλά και στη λειτουργία του .Υποχρέωση όλων μας είναι να είμαστε ενεργά μέλη ,με δυνατή  φωνή που θα υπηρετεί τα συμφέροντα μας. Αναγκαιότητα των δύσκολων καιρών είναι να έχουμε ένα σύλλογο  μαζικό με  ξεκάθαρο στόχο και προσανατολισμό. Γιατί δεν είμαστε όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις το ίδιο. Άλλο τα μεγαλομάγαζα και οι πολυεθνικές και άλλο όλοι εμείς οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι που είμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία μέχρι τώρα στο χώρο του εμπορίου .Οι πολυεθνικές  και οι πολιτικές των κυβερνήσεων  που διαχρονικά  τις εξυπηρετούν, είναι απέναντι στα συμφέροντα μας για ζωή και αξιοπρέπεια.

Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι απέναντι σε όλους αυτούς ,που μας χτυπούν την πλάτη φιλικά, που μας  λένε κάντε υπομονή , ότι κάτι θα πάρουμε και εμείς από το φαγοπότι της ανάπτυξης. Το κάνουν με αντάλλαγμα την σιωπή μας ,το σκύψιμο του κεφαλιού μας, τον αποπροσανατολισμό μας από την πραγματικότητα που βιώνουμε.

Για εμάς κανόνας για την επιβίωση μας είναι να αναδείξουμε αλλά και να γνωρίσουμε όλοι μας ,τις πραγματικές αιτίες ,καθώς και τις πολιτικές που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Να κρίνουμε πολιτικά  όλους αυτούς που στα προηγούμενα χρόνια έκαναν τα πάντα ώστε ο εμπορικός κόσμος να βρεθεί ανοργάνωτος ,παραπλανημένος και απροετοίμαστος να αντιδράσει στην επίθεση που δέχτηκε.

Ο Σύλλογος μας με την μικρή οικονομική του δύναμη συμμετέχει στο Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης μας τοποθετώντας φωτοσωλήνες στο δημοτικό φωτισμό στις οδούς ( Αρχοντάκη – Κτιστάκη – Χιωτάκη – Βολουδάκηδων –Κριάρη – Κόρακα ).

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 κάνουμε την οδό Κριάρη ΄΄πεζόδρομο΄΄   μετά τις 5 το απόγευμα  με πολύ μουσική , θεατρικό δρώμενο και παιδική παράσταση με ξυλοπόδαρο- ταχυδακτυλουργό –κλόουν.

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου λέμε τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα παρέα με το λαογραφικό σύλλογο το ΄΄ Ρόδο στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου το απόγευμα στην οδό Τζανακάκη χορεύουμε και τραγουδάμε με νεανικό χανιώτικο μουσικό σχήμα.

Σας καλούμε για άλλη μια φόρα να στηρίξετε τις  χανιώτικες μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και δύναμη.

Επίσης σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Παραδοσιακό Κρητικό Σύλλογο το ΄΄Ρόδο΄΄  την Παραμονή των Χριστουγέννων θα πούμε τα παραδοσιακά κάλαντα στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στις εορταστικές- χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΑ

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ